Tuesday, September 28, 2010

Reindeerspotting: Escape From Santaland

Reindeerspotting - Pako joulumaasta - Joonas Neuvonen 2010

Soomes parajalt kõmu tekitanud dokumentaalfilm. Mõistetav, sest teos on ühe Rovaniemi narkari poolt filmitud portreelugu oma sõbrast, veelgi sügavamalt uimastite küüsis olevast sõltlasest. Droogiks on Subutex ja mänguks pidev rahanuiamine, hankimine või varastamine, Portreteeritav räägib häbenemata oma sõbra kaamerasse kõigest mis hingel ning teeb varjamata oma süstid kaamera silma all. Narkari elu sellisena nagu ta on, ega imestada pole midagi ja teada värk, kuid ühe amatöörlavastaja jaoks on tegu siiski väga kõva debüüdiga mis liikus asja üdimes. Kui palju see režissöör ise junkie oli, on muidugi ise asi, kuid võib aru sada, et sooneoda ei ole temalegi võõras teema ja tänu sellele on fimis näidatu ehe elu mehe ümbert. 3,5/5
Soome narkaritel ei ole muidugi ka midagi viriseda, ikkagi heolu riik ja vajadusel saab nii ravi kui leiab ka raha Subutex´i ostmiseks, keegi prüguikasti kõrval ei süsti, tagumikku metroojaamas ei müü ega pargipingil maga.

6 comments:

Ralf said...

Subutex?

paranoiadisco said...

Tundub, nime järgi, nagu mingi ravim.

Anonymous said...

tahan ka.

Trash said...

See on see sama ravim mida kohlikud "retseptivabrikud" soome narkaritele välja kirjutasid. Lahustad tableti vees ära ja soonde.

kristjan said...

subutex peaks olema võõrutusravim, mille toime on natukene hero moodi vist. kunagi käisin mänsoni kontserdil pealinnas, siis mingi veits mädanev soome vend küsis, et ega ma ei tea, kust saab. ma ei teadnud; siis küsis, kust süstlaid saab. neid vist saab apteegist...

a said...

Mulle meeldis Dexofani jaemüügist eemaldamise põhjus. Noh, et narkarid ostavad seda legaalselt apteegist kui aseainet. Üks korralik riik ei saa ju seda lubada.

Las ostavad mittelegaalselt mustlastelt herot. Win-Win High Five.