Saturday, September 18, 2010

Filmiküsitlus - Ivo Krustok Pinoklist

Mõned päevad tagasi võtsin endale mitu head tundi aega ja asusin üksteise järel läbi kuulama eesti bändide MySpace kontosid ning kodulehti, tirisin alla muusikat LastFm-ist ja EstonianMetal.com´ist. Form, Spice Mouse, Bestia, Argo Vals, Sõjaruun, Plastic Whore, Urt, Põhja Konn, Must Rannik, Langenud ja mitmed-mitmed teised eesti artistid kelle loominguga olin vaid põgusalt tuttav või ei tundnud varasemast üldse. Nende hulgas oli ka Pinokkel ja preaguseks on nende viimane neti EP "Kadunud süit" mul juba pooltosinat korda masinas "keerelnud". Meeldis koheselt, sest oma mitme vokaaliga ning lugude enese ülesehituse poolest meenutas kangesti mu kümne aasta tagust lemmikut Ultra Bra´d. Aga mitte ainult. Pinokkel jättis minule mulje justkui seisaks nende ilus kodumaine folgihõnguline pop kahe poole vahel, millest ühes suunas on end Viljandi folgile vedavad märsilohistajad paljasjalad ja teisel pool kinganinasid põrnitsevad indiemehed kes nüüd samuti on avastanud lihtsate ja kaunite kodumaiste helide võlu ning sobitavad oma muusikateadlikku elitarismi sellega. Pinokkel võtab väheke ühest suunast ja killukese teisest ning teeb sellest oma ilusa eesti muusika. Netiplaati "Kadunud süit" ja teisi üllitisi saab tasuta alla laadida SIIT.

Nimi: Ivo Krustok
Bänd: Pinokkel
MySpace: Pinokkel
Koduleht: Ivo Krustok

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Armastan väga ulme ja seiklusfilme. Eriti viimase peal on 50-te ulmekad ent üldiselt tehakse ka tänapäeval palju häid ulme filme. Kui nimesid nimetada siis palju on mulle mõju avaldanud Star Warsi ja Indiana Jonesi filmid, "Back to the Future" ning "Lost in Translation".

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Juhtusin alles hiljuti vaatama filmi "Up in the Air", mis jättis väga stiilse mulje.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Avastasin hiljuti Islandi ansambli Mùm ja taasavastasin Jun Togawa. Viimaselt soovitaks eriti plaate "Suki suki daisuki" ja "Togawa fiction".

Tänan Ivo!
Kaader filmist Lost in Translation.

No comments: