Wednesday, March 21, 2007

Sublime

Sublime - Tony Krantz 2007

Pisikesel operatsioonil käinud mees taipab pea koheselt narkoosist ärgates, et midagi on läinud väga valesti. Ta on üllatuslikult peaaegu liikumisvõimetu, operatsioonihaav tundub olevat vales kohas, ning keegi ei paista tast enam hoolivat. Naine ja lapsed tunduvad meest võõrastavat, doktorid on lipitsevalt hirmul ja valvesanitariks on pandud karmi mõrvarliku olekuga neeger. Seksika haiglaõe abiga asub mees uurima mis temaga juhtus, mida hämarat proovib haigla varjata. Tilgutisse lisatakse juurde aga järjest rohkem morphiini ja peagi hakkavad piirid reaalsuse ja uima vahel ähmastuma. Sublime meenutas kangesti thrillerit Jacob's Ladder, samalaadne ülesehitatuselt ja pingelt. Sublime´i sisu suutsid aga tugevalt lörtsida patsiendi flashbackid mis viisid teda päeva enne operatsiooni. Lootsin nendest mälestustest leida mingit võtit mehe hilisema olukorra kohta, kuid kahjuks olid need lihtsalt ruumi täiteks topitud ilusad pildid. Ka lõpp oli muidu omapärasel filmil nõrk. Mitte küll ebahuvitav ega liiga tavaline, vaid pigem õudusunenäkku positiivsusega sobimatu, oleks võinud jänkisi ehmatada ja jättagi masendava lõpu. Muidu vaadatav hospitali horror. 3/5
Eduka pereisa on voodisse aheldanud inimlik eksitus. Aga kas ainult ?

4 comments:

Anonymous said...

täheldus samuti huvi selle tüki vastu, aga pole jõudnud veel soetada. tähendab, pal versiooni vist vel ei ole, nii et sul ka on ntsc?

Trash said...

Tead, laena parem hiljem minult ja vaata läbi. Need vahelõigud, ehk meenutused mõjuvad ikka üpris mõtetuina ja seda pinevat veidrat atmosfääri on vaid poole filmi jagu. Osta vast ei tasuks.
Muidu on mul jah NTSC, alles ilmus ju. Ei jõudnud pikemalt uurida aga tundub olevat mingi firma mis ebatraditsioonilist horrorit ainult dvd reliisib. Pidavat olema liiga erinevm, et kinno saata. Erinev ja originaalne tundus Sublime küll aga mitte kõige parem lihtsalt. Jään 6/10 kindlaks.

paranoiadisco said...

Endal ka ootab vaatamist, pole julgenud peale veel panna.

Trash said...

Poiss, ära karda !!!