Wednesday, March 14, 2007

Green Snake - White Snake, Green Snake

Ching Se - Hark Tsui 1993

Andrus Kivirähk oma uue romaaniga "Mees, kes teadis ussisõnu" tõestanud, et tema puhul on tegemist meie oma eestimaise David Icke´ga. Reptiilid, reptiilid, reptiilid... Innustatuna tänu Andrusele ussidest ja ussisõnadest tegin algust hiina muistenditel põhineva looga kahest õest-maost kes inimese kuju võttes oma õnne otsivad. Kuidagi kohmakalt ja kurvalt läheb see nende heasüdamlike madude shapeshifterite armuotsing inimeste seas. Vajadus pidevalt kontrollida oma käitumist, et mitte liigutada mao moodi, hirm munkade ja taoistlikke deemonipeletajate ees ja ebakindlus armastatud mehe truuduses. Kui poroloonist hiigelmadu ( noorim õde maona) ja mõtetu lõpuduell armutu buda mungaga välja jätta oli tegemist üpriski seeditava draamaga. Õed mõlemad on kaunitarid, rõõm vaadata ja kaastunne kerge tekkima. Noorimat õde mängiv Maggie Cheung on muidugi klass omaette, seksika vampi rollid sobivad talle imehästi. Maggie salapärase kaunitarina oli lausa maagiline, kujumuutjaid käsitlevasse filmi suurepäraselt sobiv. Pluss tulebki fantaasialoole jumet andvate nõiduslikult kaunite neidude poolt, seda võlukunsti peab nägema, et aru saada. Kahjuks käiakse aga seda ilu aeg-ajalt käpardlike võitluskohtadega solkimas. Ilma oleks ilusam. 3/5
Valge madu ja Roheline madu - seksikad ussid mõlemad. Aga loomulikult ei tasu unustada, et kujumuutjatest reptiilid on reaalses elus väga ohtlikud kaaslased.

4 comments:

Anonymous said...

Filmi vastu tekkis huvi, peaks ka siis kunagi ära vaatama. :)

Trash said...

Tore sind ka minu blogi lugejate hulgas näha, kuigi viimasel ajal tundub, et sinu jälge näeb juba igas foorumis ja filmiblogis. he he ! Nice !
Green Snake on aga film mis nõuab kerge HK kino fiili olemasolu, muidu võib liiga igav ja juustuselt tobe tunduda. Kindlasti mitte parim sellest zhanrist kuid täitsa lahe. Ära siiski liiast oota, vaata tsillides.

Anonymous said...

Räägid seda inimesele, kes vaatab Super Sentai'd ja jaapani seepe (teen tutvust), mis on mõlemad erakordselt juustused..:)

Trash said...

He he !

Kui ette satub vaata The Super Inframan ära. see oli ikka ohohoooooo...