Monday, March 09, 2009

Return of the Musketeers

Vozvrashenie mushketerov, ili sokrovischa kardinala Mazarini - Georgi Yungvald-Khilkevich 2009

Minu arust võiks igaüks kes lapsepõlves nõukogude versiooni musketäride seiklustest näinud on seda uut seiklust vaadata. D'Artanyan i tri mushketyora varasem nägemine on selle pärast kohustuslik, et tänu vana filmi põhjale oskad eriti hästi märgata uue puudusi, nostalgialaks aitab läbi selle saasta ujuda ja see mis Mikhail Boyarsky´iga esmakohtunule tundub lihtsalt haledalt halb film, on temaga tuttava jaoks koomilisemat laadi valus. Viltu on nii palju, et enne läheb käsi krampi kui kõik kirja saaks aga võibolla sobib ilmekama näitena see, et peategelaste laulude ( jah, nad taas pidevalt lõõritavad ning seekord eurovisioonilikke popmeloodiaid ) taustaks on kosta scratchimist ja prantsuse kuningas püüab vannis istudes noortepäraselt räppida. Õudne! Ja jube! Ja hirmus. Aga kindlasti vaadake, ega halvemat filmi juhtu te silmad niipea nägema. 1/5
d'Artagnan

10 comments:

Paawo said...

Trailer lubas jah jälle ühe lapsepõlvenostalgia ära pilastada.

Trash said...

Ma lugesin lehest paari hävitavat arvustust. Lausa imestasin, tavaliselt meiew kohalikud filmikriitikud ju ei tee midagi maha, vaid ajavad ainult plämajuttu ja sõnavahtu. Ju siis põlisvaenlase - venelaste tehtud filmile võis rohkem "ülekohut" teha.

Anonymous said...

Asi vist pole "põlisvaenlases" vaid sellest, et film on tõesti sitt. Sattusime pühaba hommikul peale mingile filmile vene kanalitest, mis võis olla, aga võis ka mitte olla "20 aastat hiljem". Igatahes Bojarski tatsas musketäririietes ringi ja puhkes iga natukese aja tagant laulma. Kahjuks sattusime peale poole pealt ja ei hakand vaatama, muidu tahaks täitsa näha, mul nägemata see Musketäride järg.

L.

Ulmeguru said...

Ma olen ka kunagi miskilt vene kanalilt miskit järge näinud, kus kuninganna rinnad paljaks võttis... või oli see mõni muu daam... see oli siis ilmselt «Musketärid kakskümmend aastat hiljem»..?

Seda tagasituleku-filmi ma teadlikult küll ei vaata, sest juba selle kõige esimese filmi kordusvaatamine oli üsna valulik elamus...

Trash said...

"Asi vist pole "põlisvaenlases" vaid sellest, et film on tõesti sitt."

Pidasin suilmas seda, et tavaliselt ei ütle meie meedia filmikriitikud halba sõna isegi kui film on sitt, vaid ajavad mingit ümbernurga juttu. Seekord ütlesid aga nad võiks seda iga kord teha kui taas sitta Coca-cola plaza ekraanile pritsitakse.

Trash said...

Vaatasin ka mõni aeg tagasi esimesest seiklusest juppi ja oli halb küll, kuid kolmas film on lausjubedus võrreldes esimesega. Nüüd aga on tegelikult soov ka keskmine, ehk 20 aastat hiljem ära näha.

Anonymous said...

ma just tšekkasin imdb-st et on olemas 3 musketäri, 20 aastat hiljem, 30 aastat hiljem ja see viimane käkk on juba neljas film samal teemal.
Imdb väitis ka et miski eestlane mängis 20s ja 30s aastas hiljem, mingi Ivar, pold iialgi kuulnud sellisest näitlejast.

L.

Trash said...

Ega neid Ivari nimelisi saa eestis just palju olla, eks leame kuti peatselt üles.

Ahh, et fakin 4 filmi kokku. No siis peab ju lausa 2 veel vaatama, lauludega ja puha.

Anonymous said...

Eestlasi on seal veel olnud - Inga Ilm ja veel üks tipsi, kellega kuningas mehkeldas. Enamus ju filmiti Eestis, sellest ka ekraanil vilksatavad kaasmaalased. Filmimise ajal varastati ju Tallinnas rekvisiidid ära (mõõku vist ei leitudki). Ulmeguru silma riivanud rindade omanik on Olga Kabo, kes paljastab neid igas filmis, ükskõik mis teemat see ka ei käsitleks.
Esimese filmi vastu pole mul midagi, ainult liiast ära leierdatud. Järjed on küll pask.
rincewind

Trash said...

Olga Kabo, sege! Tuleb silm peal hoida, on võimalus näha tisse. Jeee!!!!