Saturday, March 21, 2009

Life After People

Life After People - David de Vries 2008

Mis juhtub meie pärandiga kui inimkond ühel hetkel lihtsalt enam ei eksisteeriks? Sellele küsimusele oli vastama palutud mitmeid asjatundjaid ning samm-sammu haaval võeti läbi tulevikuvisioonid alates ühest päevast peale elannikkonna kadumist, kuni 10 000 aastat hiljem toimuvani. Loomade metsistumine ning linnade lagunemine, kõike seda saatsid kehvad arvutigraafika imidžid, kuid teaberikas ( kohati küll liiga veniv ) jutt. Üllatav oli paljude asjade kiire häving. Näiteks teed kasvavad rohtu 3 aastaga ning kõrghooned kukuvad täielikult kokku juba 500 aasta möödudes, samas kui iidsed paremini ehitatud ning paremast materjalist muinasehitised jäävad püsima. Samuti säilivad egiptuse kivisse taotud piltkirjad, plastmassist CD või DVD ja printeripaber aga kaovad juba 100 aasta möödudes. 3/5
Kuna neegrid on kanaliha järgi väga maiad, siis rajab miss Obama oma perele Valge Maja aeda peale arbuusi ja okrapeenra ka pisikese kanala. 50 aasta pärast jahivad loomaaiast põgenenud tiigrite järeltulijad Washingtonis Obama kanade järeltulijaid.

2 comments:

Nils said...

Huvitav oli jälgida kuidas kõik maha lagunes, vaatamata halvale CGI'le. Meeldis ka see, et Pripjati näitel pikemalt peatuti.

Trash said...

Mul jälle see pripjat ei meeldinud üldse, kuna sai just hiljuti vaadatud täispikka dokumentaalfilmi linnast. :) Tüütas juba, samad kohad, samad jutud. Ahjaa, lugesin hiljuti ka koomiksit mille tegevus toimus seal.