Friday, March 27, 2009

Eden Lake

Eden Lake - James Watkins 2008

Filmi vaadates tuli meelde tuttava jutt sellest kuidas ta koos sõpradega aastaid tagasi Türi kandis ühe järve äärde suplema sõitis. Paar poissi ja tüdrukut hullasin vees ja kaldal paar tundi kuni kohale sõitis paar autotäit kohalikke venelasi. Oma rahvusele omaselt kruttisid teise-kolmanda põlve immigrandid vodkapudelid lahti, võtsid sibulakupleid täis tätoveeritud ülakehad paljaks ning panid Diskoteka Avaria täie võimsusega krapist röökima. Mõne aja pärast jäi meie vähemusrahvuse jaoks plaaž kitsaks ning tuldi naabrite juurde räuskama ning karateliigutusi demonstreerima. Tuttava seltskond targu lahkus, kuid vägivaldsest rahuldusest ilma jäätud russid loopisid kividega lahkuva auto aknaklaasid sisse. Briti chav´id pole meie kohalikest venelastest kehvemad vennad ja autoklaaside lõhkumisega ei leppinud. Vaja oli lausa elu kallale kippuma hakata ning inimjaht korraldada, sest teismelise aju on nii ehitatud, et mõistus seisab paigal aga hormoonid kihutavad täie võimsusega. Kamp tatikaid suutis järve äärde puhkama sõitnud paari elu põrguks muuta, kuid süü selles lasub ka tüüpide ellu nina toppima läinud mehel. Iga loll teab, et kohalikega ei jamata aga mees lausa kohustuslikult pidi naise ees machot mängima. Ühe linnainimese ja tatikamba rumalusest tekkinud vastasseis lõi ühe 2008 aasta parima põneviku. Pinevus oli lõigatavalt tihe, ent parim filmi juures oli hoopis jäämine kogu tegevuse võimalikkuse raamidesse. Kui nüüd poiste olematu söögiisu ( sest kõik teavad, et laps jookseb vähemalt kolm korda päevas koju või burgeriputkasse eine järele ) ja kaheldava väärtusega lõpupüant välja arvata, siis oli ööpäev kestev metsas lingiluuramne vägagi usutav ning just tänu tõepärasele rumalale vägivallale nii mõjuv. Lapsed ei ole normaalsed ning sellest kirjutas William Golding oma "Kärbeste jumal" nimelises romaanis juba aastal 1954. 4/5
Teenage kicks!

4 comments:

paranoica said...

kusjuures lahe kuidas britid on oma viimaste aastate horrori-sugemetega filmidesse sellised noored näitlejad leidnud kel lõust juba säherdune et keskmine kopli pätt annab lõtva teed noile. muidugi directoritele ka au anda et on suudetud normaalselt mängima panna pätihakatised.

ise poleks vist vaatama vaevunud seda, ent naispeaosaline jäi silma juba prime suspectist. aga lõppkokkuvõttes oli põhitegelasteks ikkagi pätikari, hästi kujutatud tiineka-gängi sisekliima.

Trash said...

Hankisin selle sinu soovitatud Wilderness´i ( millega kõrvutasid Paranoiadiskensi blogis käesolevat ) ka kuid DVD-d ei saanud ning ei tea millal jaksan ilma subbita avi kõrvu kikitades vaadata aga kindlasti kord teen seda.

Rasmus said...

hmm, jack o'connel (viimase pildi peal) tundub päris lootustandev näitleja..
Jäi juba silma filmis This is England. Siis nägin teda skinsi kolmandas hooajas (eriti halb, a vaatsin ikkagi ära) cook'i osatäitjana. Vaatan siis selle filmi ka ära.

Trash said...

See pätilõust või? Ja lootustandev?

:)