Tuesday, March 10, 2009

Spookhouse Book 1

Scott Hampton, E.F. Benson, W.W. Jacobs, M.R. James, Liselotte Erlanger - Spookhouse Volume 1 : The Upturned Stone, How Fear Departed From The Long Gallery, The Monkeys Paw, The Mezzotint, The Revenant, Measured Time
IDW Publishing 2004

Kogumik Scott Hampton´i poolt joonistatud klassikalist maiku kummituslugusid mille parimaks palaks oli kunstniku enda kirjutatud The Upturned Stone. Lugu neljast sõbrast kes teismeliseikka jõudes puutuvad kokku kurjusega ning peavad langetama otsuseid mis tähendavad lapseea lõppu ja astumist täiskasvanute julma maailma. Ilus ja põnev coming of age stoori kus olustik oli nii tugeva mõjuga edasi antud, et tekkis tunne justkui oleksid ise kogu aeg poiste kõrval. Üks võimsamalt jutustuse ning joonistusega puudutav koomiks mida lugenud olen, väga hea lugu mida kergelt võiks võrrelda filmiga Stand by Me.

2 comments:

Anonymous said...

Kui need on needsamad, siis Ahvikäpp ja Metsotinto on igatahes tondikirjanduse klassikud. Ilmselt teised ka, hr. Sära siinkohal kindlasti pädevam.

L.

Trash said...

Samad samad. Metsotinto oligi jutuna, ahvikäpp aga koomiksina. Ahvikäppa olin ka ise varem jutuna lugenud, tuli kohe tuttav ette.

Teises osas on kirjutajateks moodsamad horrori-mehed, kunstnikuks aga ikka Scott Hampton. Kusjuures ma olin mehe joonistuslaadi ja kunstnikukätt varem mingist hoopis teisest koomiksist näinud, peaks meeldetuletama kus.