Thursday, March 05, 2009

Hellblazer : Original Sins

Jamie Delano, John Ridgway, Alfredo Alcala - Hellblazer #1-9 : "Hunger", "A Feast of Friends", "Going for It", "Waiting for the Man", "When Johnny Comes Marching Home", "Extreme Prejudice", "Ghosts in the Machine", "Intensive Care", "Shot to Hell"
DC 1992

John Constantine´iga olin siiani tuttav vaid ühe tüütu hollywoodi filmi kaudu, nüüd sai siis tänu koomiksile taas terekäsi ulatatud. Eks mul see filmi Constantine peas mõlkus ja võrdluste tegemisest lugedmise ajal kuidagi ei pääsenud. Pikema kõrre vedas arusaadavalt ( sest kõik koomiksifännid ju karjusid filmi linastumise aegu, et see pole õige mees keda Keanu näitleb ) koomiksi Constantine, sest vastupidiselt filmi omale, oli temas rohkem isikupära mis väljendus kohmakuses ja rumaluses. Koomiksi peategelane oli justkui amatöör-okultist kes ise ka õieti ei taibanud kuidas asjad seal deemonite maailmas käivad, küll aga oli kange mees jooksma kohe mõtlematult auke kinnitoppima ( !!! inside joke nagu naksti ) ja haavu plaasterdama. Veits kahju, et Moore´i Swamp Thingist peale paarikümmend lehekülge loobusin, lugesin just, et John Constantine´i ilmub seal esmakordselt pildile.

14 comments:

Anonymous said...

Kohmakas on ta ainult alguses. Kuna stooriliinis on suuri ajaauke(ühe köite, vist "Bloodlines" taga on põhjalik ajagraafik), on ta õige natukese aja pärast juba nii boss et hanitab Saatanat ja igasugu deemoneid nagu ise tahab.

L.

Anonymous said...

Constantine ilmub ka põgusalt cameo'd tegema ka esimeses Sandmanis (Unede isanda seiklustest pajatavas loos, mitte miljokas Wesley Doddsi omas), kus ta aitab Sandmanil kätte saada kadunud uneliiva kotti.

L.

Trash said...

Eks seda oli näha jah. Kui punane põrgusigitis oma verd talle andis, siis mees jooksis ringi nagu Jason Statham Crank´is. Kuigi jah, natuka hiljem kukkus ka kohe viinapudelisse.

Trash said...

Sandmanis ei mäleta ja ega osanud siis tähelepanu pöörata. Üldse peaks Sandmani sarja uuesti üle lugema, kuigi aega selleks hetkel ei ole. :(

Anonymous said...

See deemoniveri on läbiv teema, see on pärast igasugu oluliste asjade põhjustajaks ja lahendajaks.

L.

Trash said...

deemonikusi ei löö kellelegi pähe?

Ivar said...

Tegelase välimus peaks olema Stingilt võetud...

Ise pole ühtegi H osa lugenud, isegi mitte neid, mis DVD-ga kaasas olid.

Muuseas, kas "100 Bullets" ka lugemisplaanidesse kuulub?

Trash said...

Kas soovitad või? Ma kunagi lehitsesin ja tundus igav.

Ivar said...

Ma ei tea... Seda kiidetakse igal pool, paistab, nagu oleks viimaste aastate olulisemaid Vertigosid.
Endal on ainult esimene tb ja ei mäletagi, kas lugesin lõpuni... Samas, stoori, kus ülekohut tunda saanud inimesele antakse kohver süüdlase kohta käivate tõendite ja "puhta" relvaga, tundub päris intrigeeriv. Hea aines kasvõi telesarjaks.

Kunstnik on Argentiinast ja polnud vist üldse NY-s käinud, kui seda joonistama hakkas.

opstops said...

Ma olen kaks esimest "100 Bulletsi" tradepaperbacki läbi lugenud ja mind jättis suht külmaks. Pole enam edasi tellinud.

Anonymous said...

100 Bulletsi kohta olen ma rohkem halba kui head kuulnud, kui aus olla. Aga need inimesed on küünikud ka olnud.

Anonymous said...

... mis aga ei tähenda, et see 100 Bullets kindlalt halb oleks, sest igasugu ütlejad on varem ka eksinud!

Anonymous said...

100 Bulletsist loetud Opsi käest laenatud kas 1 või 2 esimest. Loetav, aga ei midagi erilist.

L.

Ivar said...

Et siis kehvem kui mõni muu siin kajastatud vähetuntud Vertigo? Huvitav...

Aga sari nimega The Walking Dead? See on küll Image.

Ja kui midagi omalt poolt soovitada, siis paksu koomiksiraamatut nimega "Blankets", see on, tõsi küll, hoopis muu ooper.