Wednesday, March 25, 2009

Inner Trial

Korkein oikeus - Olli Ylinen 2008

Korkein oikeus sai Soomes aasta 2008 parima indie-filmi tiitli ja seda Armastus ja Anarhia festivali raames korraldatud netihääletuse tulemusena. Kas tõesti polnud paremat võtta või siis muutsid häkkerid valimistulemusi, igaljuhul heaks filmiks ei saaks käesolevat noorte suve-tsillist kõnelevat kinoteost küll kuidagi pidada. Tükkideks võetuna poleks lugu üldse nii halb, sest narkootikumidega oma taju avardada püüdev noormees ning tema armastuse objekt, ennast ületähtsustav erudeeritud tudengineiu, on tegelakujud keda vaataja kindlasti omaenese tutvusringkonnas ära tunneb ning noorte mässumeelsus, kohatine kergemeelsus ja egolaksuga ninatarga mängimine tulevad samuti tuttavad ette. Küll aga oli kogu see noorte tuhin nii halvasti kokkulõigatud, ülemängitud, eriefektiega reostatud ning tihti lapsikult naivistlik, et teost ei saanud isegi korraliku noortefilmina võtta, saati siis veel hea sõltumatu kinoloona mis peaks seisma sammukese eksperimentaalsusele ning originaalsusele lähemal. Kuigi tegelased olid 23 kuni 25 aastased, siis film ise tunus justkui teismeliste ajumahtu arvesse võttes tehtud olevat. 1,5/5
Esmakohtumine.

4 comments:

Anonymous said...

Taju avardamine, high five!


L.

Kalmsten said...

ja mina rumaluke toppisin selle vilmi oma "kindlast-sebin-kuskilt-mingi-aeg" salvestusosakonda, tuleb kerget lobotoomiat vist enda kallal aretama hakata ,et see sealt ära saada....enivei, kas see üldse vaadata kõlbaks ilma nn. kõrgendatud ootusteta?

Trash said...

Vaadata kõlbab aga kuna sa ei leie sealt midagi sellist millest juba varem kuulnud-näinud pole, siis puudub ju vaatamisel mõte. Parem sisusta poolteist tundi mõne filmiga millest sa juba ette tead, et saad elamuse.

Trash said...

Taju avardamine high five küll aga siin filmis tehti seda heal juhul high two tasemel.