Sunday, July 29, 2007

Curb Your Enthusiasm - 1 season

Curb Your Enthusiasm - HBO original series 2000

Kui mõned päevad tagasi kirjutasin Jeeves and Wooster seriaalist kus Woosteri teener oma härra järgi käib ja kõiki vääritimõistmisi ja rumalusi parandab, siis Seinfieldi stsenaristi Larry David´i taga pole ühtegi sellist vigadeparandajat ja situatsioonide silujat. Õnneks tal on küll mõistev abikaasa kes tihti mehe viperustega lepib ja mõnikord nende üle isegi naerda oskab, kuid suuremaljaolt peab Larry oma tekitatud segadustega ise käpardlikul moel hakkama saama. Iga 27 minutiline episood koosnebki Larry poolt tekitatud piinlikus situatsioonis mida mees üritab algul valetamise ja vassimisega lahendada, kuid hiljem lähevad asjad ikka omasoodu ja tihti mitte just kõige meeldivamat rada.
Curb Your Enthusiasm oli hea seriaal aga kahjuks õppisin juba poolte episoodidega ära nälja ülesehituse mehhanismid mis kohati meenutasid peaosatäitja sulest ilmunud Seinfeld´i käike ja situatsioonede tekkimised ja lahendid muutusid ettearvatavateks. Sarnaselt Seinfeldiga oli ka juudinalju ja palju ameerikalikku ( haiget ) suhtumist "probleemidesse" mida mille üle meie eestis oma pead ei vaevaks. Ausalt öeldes jäid mul mõnede naljade nüansid arusaamatuks, kuna ei tunne piisavalt LA elustandardeid ja inimeste tõekspidamisi intelligentse kesklassi seas. Jään siiski kärsitult teist hooaega ootama, jutud käivad, et DVD asetseb 2 km. kaugusel minu kodust. 3,5/5
Kati ütles, et Larry räägib oma abikaasa Cheryl´iga ühe episoodi ajal ka rohkem kui mina temaga terve kuu jooksul. Oli see nüüd mingit sorti etteheide või ?

2 comments:

Anonymous said...

Teist hooaega ootama? Kõik 5 seasonit on DVD-l olemas. 9. septembril algas ka 6. season (seda küll DVD-l ei ole loomulikult).

Trash said...

"Teist hooaega ootama?"

Teist hooaega ootama kuni ta minuni DVD-l jõuab. Tuttav juba ostis ja nüüd lihtsalt ootan kuni laenutusjärjekord minuni jõuab. Et ise soetada, nii tähtis see seriaal nüüd minu jaoks ka ei ole.