Monday, July 30, 2007

MovieWiki projekt hakkab ilmet võtma

Noor hakkaja rootsi mees kes varjab end nime x264 taha alustas aasta tagasi oma MovieWiki projektiga ja vaatamata ajutisele huvipuudusele kasutajate hulgas on kuulujuttude järgi sait löömas peagi käed kahe suurima klassikalist ja erinevat kino pakkuva trackeriga. MovieWiki on põhimõtteliselt Wikipedia sarnane sait, kuid tänu oma autorikaitse vastasusele ja pühendunud fännide panusele leiab sealt rohkem visuaalset materjali filmide kohta. Nii pilte ja postreid filmidest, kui ka kvaliteetseid cover skänne, näiteks Criterioni ja Masters of Cinema pea kõik kaaned on kõrge resolutsiooniga allalaaditavad, samuti Criterioni custom coverid. Ma ise registreerisin ennast vaid selleks, et uploadida mõned skännitud soome DVD-de kaanepildid, kuid tänu oma laiskusele ja esmapilgul arusaamatule tehnilisele küljele on se mul siiani tegemata jäänud. MovieWiki suurim erinevus Wikipedia filmi tutvustusest pole mitte teksti ega pildiline vaid hoopis võimalus peale sisukirjelduse lugemist ja huvi tekkimist koheselt samalt lehelt võtta torrent ja film tirima panna. Väga rootsilik suhtumine filmist huvitunutesse.

Euroopa link
US link

Olles ise registreerunud kasutaja on mul raske öelda kas need lingid esilehest kaugemale lasevad. Samuti ei saa ma aidata registreerimisel. Loodetavasti avatakse peale toimuvaid suuri ümberkorraldusi leht kõigile huvilistele või muudetakse registreerimine avatumaks.
Criterioni laserdiskist tehtud DVD custom cover, arvatavasti leitav ka MovieWikist.

2 comments:

J said...

Jap, logimata ei lase seal suurt midagi teha. Aga noh, kõlab vähemalt ägedalt :)

Trash said...

Eks ta kõlab natuke paremini kui tegelikult on. He he ! Tehniliselt töötab hästi aga materjali on napimalt. "1001 filmi mida pead nägema" on küll kõik kaetud ja vana klassikat on ka palju. Eks näis, asi susiseb.