Sunday, July 22, 2007

The Hired Hand - OST


The Hired Hand - soundtrack

1. Opening
2. Dead Girl
3. Leaving del Norte
4. Riding Thru the Rain
5. Three Teeth
6. Spring
7. Windmill
8. No Further Need
9. Arch Leaves
10. Harry & Hannah
11. Ending

Vaadates filmi oli mul meeletu tahtmine seda kaunist Bruce Langhorne´i sountrack´i uuesti kuulata ja võttis paar minutit aega enne kui taipasin, et selle sama filmi OST on mul kõvakettal korralikult olemas. Rõõm oli suur ja terve tänane õhtupoolik on kulunud koos selle lausa maagilise albumiga. Tegu pole kitarri kantriga tava mõistes, vaid keelte näpitsemine viib nii kaebliku bluesi, väsinud veniva honky tonk´i kui ka hoopis uuema, seitsmekümnendate hipikultuurist inspireeritud kõlani. Minimalistlik kasutades vaid viiulit, akustilist kitarri, bandzot ja flööti meenutab muusika üleskeeratava mängutoosi korduvaid helikäike. Kohati ebamaised ja kummituslikud, kohati deja vu laadi tuttavad, kuid kohe kindlasti ehedad ja autoripärased. Nii indie nagu oli film, oli ka filmi helitaust. Suurepärane!

12 comments:

Anonymous said...

Õige mees kuulab ikka hevit mitte mingit emopaska.

K.

Trash said...

Kuulaks küll aga sa ju ei taha laenata.

Anonymous said...

No ma arvan et ma ei pea sulle õpetama kuidas endale internetist muusikat hankida? Pealegi ma laenaks küll, kui sa need kohe arvutisse ümber tõmbaks aga originaalplaatide pikemaks ajaks kuulamiseks laenamine on tänapäeval unustatud nähtus.

K.

Trash said...

Õpetaja Laur´i järgi tuleb õpetaja Lauri.

Anonymous said...

Guru Lauri tahtsid öelda...

K.

Trash said...

Guru hark tahtsin öelda.

Anonymous said...

Käisin mõni aeg tagasi Levikas ja küsisin Tambeti käest, misasi see Guruhark on, mida nad seal müüvad. Tambet vastas lakooniliselt: "Mingi Tartu sitt".

K.

Trash said...

Ei tea neist Tartu bändidest paljut aga arvata võib, et ilge sitt kui ka Tallinnas vaid pooljunne valmis nikerdatakse.

Anonymous said...

Mis sa selle pooljunniga öelda tahad?

K.

Trash said...

No pole ka ühtegi Tallinna bändi mida viitsiks kuulata.

Anonymous said...

Nojah, Loits pole küll Tallinnast pärit bänd, kuigi enamus liikmeid elab Tallinnas, aga nende Musta Albumi, eesti hevi vaieldamatu tipu, imetluse ja kadeduse allika, kõrgustesse ulatuva mäetipu eesti muusikamaastikul jne. pasaks nimetaja teenib momentaalselt lõuksisaamise ära.

K.

Trash said...

No aga need Loitsud ja muud metali bändid on sinu rida mida mina harva kuulata viitsin. Samuti pole kedagi erilist ka elektroonilise ega pungi lainelt, selline suvaline kõik.