Tuesday, October 11, 2011

Story of Adam and Eve - Le Roman d'Adam et Eve

Jean Effel - Aadama ja Eeva armastus
Kunst 1975

Paar päeva tagasi jäin hommikul tööl ukse taha, kuna koristaja oli varem lahkunud eeldates, et järgmisena saabujal on võtmed. Minul võtmeid ei ole, ega ka töökaaslasel kellega trepil trehvasime nii, et mökutasime paar minutit, helistasime ülemustele kes ei vastanud ning kobisime siis inna peale hulkuma. Mina läksin antikvariaati ja avastasin selle hea konditsioonis lapsepõlve lemmikraamatu väga mõistliku hinnaga milleks oli 4,5 eurot. Ostsin koheselt ja lugesin pargipingil istudes läbi, täpselt paras aeg kuni esimene võtmega isik tööle saabus. Esmakordselt sain lugeda ka sissejuhatst, sest lapsena oli mul ilma kaante ning kümnekonna esimese leheküljeta koomiks, nüüd siis kena korralik.

11 comments:

Marko Kivimäe said...

See oli ikka väga põnev raamatu, lapsena sirvisin (lugemiseks on seda pildiraamatu vaatamist palju nimetada) seda korduvalt.

adi said...

Oi Kuramus! Mul tuli ikka konkreetne fläshback seoses sellega. Lapsena oli see igatahes väga ebakonventsionaalne "koomiks". Aru eriti ei saanud, aga vahtisid 100 korda suu ammuli kõik lood läbi. Polnud ju selles vanuses aimugi mida Aadam, Eeva ja Jumal sümboliseerisid.

Margus U said...

mul pole seniajani aimu

Anonymous said...

vampires?

Trash said...

LA vampires!

Ivar said...

Mul just ema hiljaaegu tuletas meelde, et olin väiksena lõputult vahtinud teist samasugust raamatut - "Aadam õpib maailma tundma". Mäletan siiani üht pilti, kus Jumal vahib ammuli sui, kuis rõõmus Aadam istub, sääsed pihu kohal sumisemas ja ütleb: "Kõige armsamad on sääsed, nad söövad otse peost." :) Aga too väiksem ja värviline oli ka päris lapatav.

Trash said...

Mul neid teisi Jean Effeli raamatuid ei olnud, küll aga nägin ühte sugulaste juures, lugesin ja olin lõputult kade. Nüüd ühte müüakse mingi 10-12 eurot tükk, võib-olla ostan.

Lauri said...

Ma Neeme raamatukogus väiksena lugesin, "Maailma loomine" oli vist üks ja "Aadam õpib maailma tundma" teine, lisaks sellele Aadama ja Eeva romansile siis...

Anonymous said...

Meil kodus oli mingi mustvalge variant ja vist mitte-eestikeelne üllitis, mis oli oma kaantest mingil hetkel ilma jäänud. Ma siis haarasin võimalusest ja kasutasin seda värviraamatuna, milline tegevus ei kestnud kaua, sest vanamees sai mu tärganud kunstiandele jälile ja maalis mulle inspiratsiooniks ilusad punased triibud tagumisele otsale, mille eest praegu tänulik olen.
Vaat sellised lood.
rincewind

Trash said...

Tänulik selle eest, et kunstnikuanne sinus jäi tänu seljasaunale kängu ja Jumal andis teise amet? :)

Anonymous said...

Jep, vaevalt mu ametialane karjäär ilma selle keretäieta nii kõrgelennuline oleks olnud. :)
rincewind