Sunday, October 30, 2011

Sint - Saint

Sint - Dick Maas 2010

Saint Nicholas käis 700 aastat tagasi oma käsilastega ringi ja terroriseeris kohalikke elanikke, kes jätsid ta jaoks uste taha kinke, et mitte pühaku viha tunda saada. Lõpuks aga viskas talunikel üle, raiusid paar abilist maha ja põletasid pühaku koos ülejäänud kaaskonnaga ära. Iga 23 aasta tagant aga ilmub St. Nick oma surmapäeval taas, et kättemaksuks lapsi veristada, ega ütle ära ka ebameeldivate või segavate täiskasvanute lõikumisest. Viks noormees koos kunagi pühaku rünnaku üle elanud paranoilise mendiga, asuvad kurjamit peatama.
Hollandi blockbuster-õudukas järgis üsna samm-sammu haaval sarnaseid hollywoodi noorteslashereid ning tänu sellele jäi õige õudukasõbra jaoks lahjaks kraamiks. Näpuotsaga oli nalja ja goret, kuid romantikaprobleeme ning "usun-ei-usu-jõuluvabnasse" jahumist oli kordades rohkem. Holland tegevuspaigana ju muidugi natuke lisas seda eksootikat siia tavalisse noortefilmi, kuid pika ootuse järgselt ei täitnud film isegi pooli eeldusi. Jõuluõhtu kogupere kergeks ajaviiteks peaks aga sobima küll. 2,5/5
Püha Nikolaus´i total makeover.

2 comments:

bunsen_lamp said...

Nendest kaadritest tuleb meelde see Kitsa Kinga skets, kus Villi kardab jõuluvana ja isa-ema kinnitavad talle et jõulumees on tore mees kes toob kingitusi. Ja lõpuks tuleb uksest onu Uno kes on ennast millegipärast lasknud meikida Kivinõiaks või Ropkaks.

Trash said...

He he! Ma olin selle juba unustanud. Kitsal Kingal oli vist isegi mingi nääri-eri kus kõik naljad sellega seotud või mäletan valesti?