Thursday, October 27, 2011

Silver Dream Racer - "Hõbeunelmaga" võidusõitja

Silver Dream Racer - David Wickes 1980

Kui nüüd mälu pingutan, siis tundub, et ka lapsepõlves see film mulle erilist muljet ei jätnud. Ringrajasõit oli muidugi poisi jaoks suur asi ja välismaa film okupatsioni ajal kinos samuti, kuid mingeid erilisi mälestusi sellega ei ole. Aastaid hiljem samuti. Huvitav oli lihtsalt vaadata, et see koht tuli meelde ja too, aga lõpuks üks üsna keskpärane draamalugu. Isegi filmi peategelane, ehk prototüübist ringrajamootorratas Silver Dream ei olnud nüüd enam eriti lahe, võiks isegi öelda, et inetu sõiduriist.
Naljakas seik filmiga seoses oli tänane jutuajamine töökaaslasega, kes võitis, et film lõppes leekidega. Vaidlesin vastu ja alles nüüd kodus selggus tänu Muda postitusele, et on olemas kaks erinevat versioni mis reliisitud erinevatel DVD-del ja millest üks (meie kinodes jooksnud) on kurva ning teine (minu poolt vaadatud) õnneliku lõpuga. 2,5/5
Vana bike ja uus võidutööja.

8 comments:

Lauri said...

"Hõbeunelmaga võidusõitja", "Kaskadöörid", "Viikingid", "Suur võidusõit", "Suur jalutuskäik", "Sinbadi seitsmes reis" ja veel mõned on mu jaoks Neeme suvekino klassika

Trash said...

Mul vaataist ootamas "Neljakesi kardinali vast" 1 ja 2.

joonas said...

Mulle istus see küll rohkem kui vene film "Skorost", kus oli Alla Pugatšoova laul "Milliona aalõh roz".

Lauri said...

Esimene osa oli "Neli musketäri", teine "Ne3ljakesi kardinali vastu" ja meil siin rohkem ei näidatud aga Prantsusmaal järgnes veel terve sari lollide musketäride nutikate teenrite seiklusi.

Trash said...

Kui vaadatud saab, siis uurin ka neid järgesid. Venekeelse dubleeriguga peaks vähemalt leidma.

Lauri said...

Aa ei, ikka kaheosaline oli, aga peaosatäitjad olid mingid prantsuse naljamehed Les Charlots, kes on veel terve hunniku filme teind a la Mont Python.

http://www.imdb.com/title/tt0072052/

http://www.imdb.com/title/tt0454427/

Trash said...

Vaatasin trailereid ja selgub, et Les Charlots läheb sõjaväkke on mul isegi kunagi nähtud.

Lauri said...

Kas see oli see "nekrutite" sari v? Mingi "Nekrutid lähevad sõtta" vist ja miskit veel