Saturday, October 01, 2011

Kochegar - Кочегар

Kochegar - Aleksey Balabanov 2010

Aleksey Balabanov´i viimane film oli justkui paroodia üheksakümnendate keskpaigas vändatud odavatest vene maffiapõnevikest. Imelihtne lugu Afganistaanis kangelastegusid sooritanud katlakütjast kes ajab ahju palgamõrvarist sõbra poolt maha nopitute laipu, muutes kurjad inimesed soojuseks, kuni ahjuuksest pressitakse sisse talle tuttava inimese elutu keha. Väike krimifilmike mis vürtsitatud musta huumori, tobekoomiliste mõrvade ja paari omanäolise tegelasega. Ma ei usu hetkekski, et lavastaja seda filmi tõsiselt võttis. Tundus justkui mingi idee pakitses juba pikemalt peas ning siis oli vajadus see endast välja saada, seda kasvõi tüüpilises straight-to-video vene krimka vormis, kuigi asja tõsisemalt võttes, oleks võinud maailm saada juurde ühe koomilise veidra b-filmi asemel sügava olmerealismiga seotud tumeda põneviku. 3,5/5
Katlakütja ja koht kuhu tuleb surnud inimesed toppida.

8 comments:

Tom said...

kui kena pilt ahjuuksest, paljudele südamelähedane. on inimese laiba põletamisel ka mingi spetsiifiline lehk? kord sai maal olles üks kährikunärakas labidaga maha löödud. keegi viskas korjuse hiljem lõkkesse, küpseva liha aroome aga tunda ei saanud, õhku jäi ainult rõve karvapõlemis kärsakas. kes see ikka parasiite ja võõrliike sallib

Trash said...

Siin filmis on muide põleva liha spetsiifilise lõhna puudumine asi mis vaadates silma hakkas, sest samas katlamajas asus ka "härrade salong" kuhu 100 meetrit eemalt oleks pidanud tungima jäledat haisu.

Kalmsten said...

Balabanovi filmid on enamus sellised, et mõtled, et ega ta neid ometi tõsiselt võta, a krt vist ikka võtab...ja ..krt...žmurki vist ka Aljošakese kätetöö ning mul seiani vaatamata...ai-ai.

Trash said...

Jah, sul on õigus, tal on see itsitan pihku moment alati sees, kuid ometigi loob mees väga hästi ülesehitatud olukordi. Siin jäi nagu poolikukuks, kõik oli olemas aga liiga lihtsalt tõmmati otsad kokku.

ilves@metsas.ee said...

"värdjatest ja inimestest" tasub ära vaadata, kui veel ei ole, no ja "žmurki" on tore ajaviide. mul on "reka" veel vaatamata, see on siis jakuudifilm a'la "katlakütja" lõputiitritejärgne klipike, mida te ju ometi maha ei maganud, jaah?

Trash said...

tIITRITE JÄRGSELT EI vaadanud aga enne lõputiitreid oli ka umbes 4 minutiline mustvalge jakuudilõik.

ilves@metsas.ee said...

ju siis oli enne tiitreid ikka jah

Trash said...

Püüan selle Reka ära vaadata.