Tuesday, June 07, 2011

The Wild and Wonderful Whites of West Virginia

The Wild and Wonderful Whites of West Virginia - Julien Nitzberg 2009

Filmi alul ütleb pere matriarh, et Jesco White´i tunnete te kõik ( isegi mina, temast vändatud dokumentaal The Dancing Outlaw oli kiiduväärt tutvustus), aga nüüd teeme tutvust ka kõigi teiste White´i pere liikmetega. Ja alustatakse liikumist juurtest ladva suunas, iga haru saab paar minutit jutuaega, kuid põhiliselt keskendutakse tüvele kus kuulsa mäetantsu suurmeister O.Ray ja Bertie Mae lapsed Jesco, Sue Bob ja Mamie nurjatusi teevad. Tinglikult öeldes on mitu sugupuu oksa murdunud, sest White´ida suguvõsa on terves Virginia osariigis tuntud kui kurjategijad ning üle ühe on pere meessoost liikmed surnuks pussitatud või kuuli saanud ja kes veel mitte, need istuvad vanglates.
Polegi siis ime, et vaid Jesco taat lööb sõiduteel steptantsu ning kogu ülejäänud pere on naistekari kes krediitkaardipettustega, illegaalse ravimiäriga ning narkootikume müües hiigelsuurt suguvõsa elatavad. Need on kolme- kuni viiekümneaastased enamasti tugevalt "south-will-rise-again" temaatikat täis tätoveeritud mutid kes kaklevad, räusklevad, ropendavad ja lähevad siis taas vetsu, et uus triip kokaiini tõmmata või väheke kristalli suitsetada. Appalachia hillbilly life nagu ta on.
Kes on vaadanud filmi Winter's Bone, võib võtta käesolevat dokumentaali justkui tõestusena, et sedalaadi kinnised kriminaalsed klannid on olemas ning perekond White´id ongi üks sedalaadi kokkuhoidev pere kes küll mägedest on kolinud linna, kuid oma mentaliteedilt jäänud segasteks künka otsas. Filmi initsiaatoriteks oli Jackass´i tiim ja tänu sellele veits liiga palju alastust ning dope´i juttu, kuid eks see nende metsikute armsate White´ide elu tegelikult selline olegi. Muide, üks sugupuu noorimatest võsukestest istub föderaalvanglas neljakümmet aastat kuna tulistas tuttavat jorssi näkku ning pidas peale seda piirava politseiga ööpäevase kaitselahingu. White kind of stuff! 4,5/5
White´ide vallatud naised.

5 comments:

Anonymous said...

Millega neiu tegeleb, et päevad läbi filme vahib? Kui saladus pole, kas msni saab ?

Trash said...

Kiisut paitan ka aeg-ajalt.

Meiliaadress on profiilis, MSN-i ei kasuta.

Anonymous said...

I like petting pussy too..

kristjan said...

on ikka stiili mõnedel; eriti kui kontrastiks kukumäe filmi samal päeval vaadata...

Trash said...

Ma peaks ka Kuku filmi vaatama, nägin ükspäev, et DVD juba väljas.