Monday, December 10, 2007

Kassafilmide haledad kloonid

Ühes hiljutises postituses mainisin kuidas väikesed filmistuudiod püüavad lõigata kasu suurproduktsioonidega kaasas käivast promost ja rahasajust, tuues ekraanile ligilähedase välimuse ja sisuga kinolugusid. 99% proovitakse välja mängida sarnasele filmi nimele ja promoplakatitelt mällu fikseeritud imidžitega, luuakse justkui originaali kloon mida märkamatum tarbija hooletult haarab või siis soovib teadlikult, kuid edutult kogeda nn. originaalfilmist saadud emotsiooni kordumist. Kloonfilmid on reeglina üle mõistuse halvad, kuid ometi tänu turundusnipile finantsiliselt edukamad kui nende tuhanded straight-to-DVD suguvennad. Näiteks tean minagi kui halbade filmidega on tegu, kuid kiusatus paari alljärgnevat näha on ikkagi. Panen ka IMDb lingid, klikkides saate imestada kui madal võib mõne filmi keskmine hinne üldse jänkide onlinearhiivis olla. Vabandan, et mõned saastafilmide pildid nii kehva kvaliteediga on, lihtsalt ei leidnud paremaid.
Transmorphers - Leigh Scott 2007

Alien vs. Hunter - Scott Harper 2007

Hillside Cannibals - Leigh Scott 2006

666: The Child - Jack Perez 2006

Pirates of Treasure Island - Leigh Scott 2006

War of the Worlds - David Michael Latt 2005

Snakes on a Train - The Mallachi Brothers 2006

I Am Omega - Griff Furst 2007

The Da Vinci Treasure - Peter Mervis 2006

8 comments:

Anonymous said...

http://www.imdb.com/title/tt0960835/board/nest/78625421

ehk siis Leigh Scott kaitsekõne oma Transmorphers filmile.
kes lugeda ei viitsi siis kokkuvõteks ütleb ta, et ega veerand miljoni dollariga paremat ei saagi teha isegi kui üritaks (BS!).
teiseks on kõik kes seda netist alla tõmmanud kurjategijad ja nad ei tohiks sõnagi kaasa rääkida (rõhub vist sellele, et see on SEE õige kinofilm!).
kolmandaks tunnistab ise ka, et see firma kes FX'ide eest vastutas astus tõsiselt ämbrisse.

ühesõnaga kõik on süüdi peale tema enda. ok, ma olen nõus, et tõesti - veerand miljoniga ei tee ühe aasta kallimast filmist edukat klooni, aga milleks siis sellised ambitsioonid? miks teha nüüd sellist üllatunud nägu, et OMG, IMDB keskmine ainult 1,7, cruel world!

annab ju teha mitmes muus võtmes filme, ka selliste suurfilmide kloone. kasutagu haiget huumorit või cämpi actioni, aga mitte sellist Hallmarki pühaba ommikuse telefilmi tasemel erieffekte mille vahelduseks toimub päris mitu arvestatavat ja tõsist rollisooritust mis tundub selle filmi kontekstis veel imelikumana. olgu siis juba kõik sellisel Troma tasemel :)

Trash said...

Eriti ei viitsinud lugeda küll aga tänud lingi eest sellegi poolest. : )
Filmiga teen täna tutvust, Leigh Scott oli nõus special minu jaoks seda filmi oma serverisse panema aga eks see vajas vähe moosimist ka. Mina ainult kiitsin ta töid.

Leigh Scott, high five!

Metsavana said...

Snakes on a train oli muide vaadatavam kui D-war!

Trash said...

D-war´ist on vist kõik vaadatavam. He he !

Anonymous said...

Kõige parem asi nende käkkide juures on plakatid. Näiteks Transmorphersi oma on kenam, kui originaali omad.
Põnev libaposter on ka filmil, mida seni nähtu põhjal saan ma lugeda kehvemaiks vaadatud teoseks. Antud pilt ei pärine isegi samast filmist. Esialgne plakat annab palju ehedamalt edasi vaatamisel kogetud kannatusi. Kui tavaliste käkide vaatamisel hakkab kehvemal juhul häbi filmi hädise teostuse pärast siis antud pala oli tase omaette. See jurakas pani lausa pea huugama.
Aga mis sa teed, sellised reklaamid panevad ju vaatama!

Trash said...

Hillbilly Laguun on tõesti ahvatleva pildiga, tahan !!!

paranoiadisco said...

Ojaa, see poster on tõesti... hmm.. huvitav.

Trash said...

Mul on ka üks hillbilly b-horror kavva võetud, nimeks The Legend of Boggy Creek (1972)

"A documentary-style drama which questions the existence of a monster in an Arkansas swamp."