Friday, August 14, 2009

A Bit of Scarlet

A Bit of Scarlet - Andrea Weiss 1997

Sellest reisist läbi gayfilmide jäi väga arusaamatu mulje. Ma nimelt ei leidnud kogu selles briti filmiajaloo peidetud homomomentida paraadis tugevat läbivat liini, sest õpetussõnade jagamine sir Ian McKellen´i suu läbi ning iga reegli jaoks välja otsitud kaadrid, lõid lõppkokkuvõttes liiga kirju pildi ega aidanud vaatajat karvavõrdki. Võib olla peab filmi kõigi momentida mõistmiseks "naistest mitte hoolima", kuid minu heterosilmale jäi küll mulje, et taas proovitakse mõnele stseenile exploitation võttes vägisi gaypitserit peale pressida ning lõpptulemus nägi välja nagu oleks keegi The Celluloid Closet´it Rock Hudson's Home Movies´ega segamini monteerinud, üks paras pudru ja kapsad, tõsised draamamomendid miksituna fiktsionaalsete unistustega. Eriti aga ajas mind veel närvi kõigi dokumentaalis näidatud filmikatkete anonüümsus, kui If...., Maurice ja The Naked Civil Servant ( peab vaatama! John Hurt nägi ikka faking great välja! ) olid äratuntavad, siis suurem osa jäid mõistatuseks. Eks googeldamine muidugi aitaks nimede leidmisel, kuid siis peab taas nime ja nägu kokkuviima asuma, tüütus seegi. Eks ta lõpuks tükk filmiajalugu oli, kõlbas vaadata, kuid parim arvatavasti "poiste" endi kokteilipeol lobisemise taustaks. 2/5
Mees linnu ja lilledega - totally gay!!!

2 comments:

ancientboy said...

Nõus. Kuigi ma pole filmi senini viitsinud lõpuni vaadata... Pole muidugi sobilikku kokteilipidu kah vahepeal ette tulnud. :)

Tegelikult on see jätkuvalt üsna kummaline - ühelt poolt võtavad suured aktivistid usinalt sõna aastatega väljakujunenud stereotüüpide (mis tõesti ongi ju just ja ainult stereotüübid ega peegelda kuigi palju homosubkultuuride tegelikku olemust) murdmise vajalikkuse teemadel ja siis hetk hiljem püüavad sama usinalt nendesamade taunitud mallide alla suruda mida iganes, et siis võidukalt kilgata: "Näete! Juba noil ammustel aegadel jõudis homoteema kõige takistuste kiuste ikkagi ekraanile!"

Ilmselt on see mingi tobe alaväärsuskompleks. :)

Trash said...

Tänud sellele kompotile igaljuhul, sest läbi selle tuli tahtmine The Naked Civil Servant´it vaadata ja viimane meeldis mulle väga. Olin filmist varem vaid screene näinud ja need ei avaldanud koos sisukirjeldusega mingit muljet, alles John Hurt´i näitlemaS NÄHES TULI ISU PEALE.