Wednesday, August 26, 2009

Flight of the Conchords - 2. season

Flight of the Conchords - 2. season - James Bobin, Troy Miller, Michel Gondry, Taika Cohen 2009

Täiesti geniaalseid nalju ja ruumistväljas vaimukusi, kuid üldplaanis jäid nõrgaks kogu hooaeg ning ka episoodid ise. Olid need 27 minutilised lookesed justkui lohakalt üles ehitatud, seal kus pidanuks gaasi andma pidurdati ja vastupidi, kui miski labasus hakkas üle ääre ajama, siis lasti voolata. Kõik oli kaootiline ja seekord mitte selles absurdifriigi mõistes mis mulle tavaliselt väga meeldib, vaid sõna otseses tähenduses. Huumori poole pealt pigistati vööd, et selle asemel pakkuda tihti jantlikkusse kalduvat nonsenssit, viimast üle ühe ka laulude teksti, ülesehituse ning esitamisviisi pealt. Kadunud olid esimeses hooajas nii armsaks saanud säravad muusikapalad mis juba peale teist refräänikohta olid igale matsile kaasalauldavad, nende asemel pakuti punnitatult vaimukaid etlemisi. Endale meeldis paarikümnest loost vaid 2, samas kui varasemat sesooni vaadates oli iga muusikaline vahepala koheselt taevasse tõusnud hitt. Suuri lootusi asetasin Michel Gondry ja Taika Cohen´i lavastatud episoodidele, kuid keskpärasest tasemest kõrgemale ei tõusnud needki. Palju häid nalju ja koomilisi situatsioone millest paremik kasutas Borati Kasahstani mõnitavat malli, mõnitas samasuguse naudinguga Uus-Meremaast tekkinud eelarvamusi, kuid kahjuks episoodid ise liiga ligadi-logadi ülesehitatud ja ilma vajaliku kompaktsuseta. Saage aru, ma ei vajanud siinkohal mitte prime-time sit-com´ilikku kompaktsust, vaid lihtsalt väheke keerulisemat läbimõeldud sisu mille haakekohti oleks enam kui üks või kaks. Boonusena episoodi jagu väljajäetud stseene millest mõni oli väga vaimukas, neli Dave´i poe mõnusat reklaamklippi ning korralik behind the scenes dokk, kusjuures viimane oli tehtud esimese sesooni valmimisjärgselt ja säilitanud seetõttu oma värskuse. Sama ei saa kahjuks öelda teise hooaja kohta. 3/5

8 comments:

Nuxx said...

Väga hea sari, räägib praegu mitte suur sarjasõber Nuxx.

10/10

Murray - Present!

Trash said...

Esimene hooaeg The Flight of the Conchords´i sai minult 9/10

Teine ei olnud enam samal tasemel, milleks ikka neid punne niisama tuulde heita.

a said...

sa vaatasid nähtavasti ühe jutiga kogu hooaja ära jah?
see on liiga overkill ma pakun.

ise vaatasin kohe operatiivselt 1 episood nädalas nii nagu nad torrentisse ilmusid ja oli täpselt paras kogus head huumorit ja mulje jäi seega ka väga hea.

Trash said...

Vaatasin nelja päeva jooksul. Alul 3 + 3 ja peale paaripäevast pausi 2 + 2. :)

Trash said...

Aga jah, hinnang on liiga madal, selline keskmine mis minu jaoks on mõnikord nõrk ja mõnuikord OK. Tõstan punni võrra, on vast objektiivsem.

Risko said...

Lõpetasin ise eile 2. hooaja vaatamise ning minu jaoks olid hooajad üsna võrdsed. Esimeses olid tõesti paremad laulud, aga teine hooaeg hakkas sarja rütm mulle paremini mõjuma. On ju üks ~10 episoodiline ~25 min osadega hooaeg vaid veerand ühe ameerika tavasarja hooajast. 2. hooaja tipphetk minu jaoks oli kahtlemata epilepsiat põdevatele koertele tehtud lugu ning selle remiks.

anttihakli said...

Murray present! Ahahaa! Go Nuxx!

Trash said...

Minu 2 pala mis meeldisid olid viimases osas n'htud kannibalilaul ja see "tsikid lahkuvad" biis mis oli austraallannaga sebimise jaksos. Viimane episood oli muide kõige lamedama lõpuga ever. See kuidas korter oli tühjendatud ja Brett ukse külge teibitud oli just see LOW mis tiris hoolimata hiilgava kohtadest kogu sesooni mainet tonnina (2-3?) alla.