Thursday, August 27, 2009

The Invisibles : Kissing Mister Quimper

Grant Morrison, Ivan Reis, John Stokes, Chris Weston, Ray Kryssing, Mark Pennington - The Invisibles Vol. 2 # 14 - 22
Vertigo 2000


Mainis küll varem aga juhin taas tähelepanu sellele, et Invisibles on kõige kompaktsem koomiks mida siiani lugenud olen. See tähendab, et esimestes vihikutes vilksatanud tegelased või paar vahele sattunud arusaamatu tegevusega lehekülge saavad koomiksi edenedes kõik oma seletuse, mõni silmanurgast pildinurgas nähtud tegelane astub lavale või võõrast aega ning situatsiooni kujutanud strip asetatakse õigesse konteksti. Seetõttu tundub täiesti hädavajalik,et oleks võimalik kogu sarja korraga lugeda, vastasel juhul võivad arusaamatutena tunduda hetked millele viidati esmakordselt paar aastat varem ilmunud albumis. Koomiks jätkas minu kuldamist maailma(sala)tarkustega, suurepärane lugemiselamus hoolimata isegi sellest, et keskendus ainsale tegelaskujule kes minu arust siia koomiksisse ei sobi, ehk siis härra Quimper´i tausta paljastamisele.

10 comments:

Lauri said...

kas The Harlequinade on juba välja ilmunud?
Minu jaoks kõige müstilisemad tegelased...
Ja üldse - tahan kogu kupatuse järjest läbi lugeda.

Heitke pikali said...

Arlekinaad on Kuninga Kollases Rüüs (ja tema kääbustepaari) üks aspekte, samamoodi nagu Pime Maletaja (The Blind Chessman) on üks Arlekinaadi aspekte. See kõik on seotud Nähtamatu Kolledži teemaga, mis tegelikult jääbki va sarjas kõige hämaramaks.

Pierrot ja Colombina (Columbine) meenutavad mulle millegipärast diskordianistide Sodi (Hodge) ja Podi (Podge).

Ah jaa, Trash, kui tahad tabada asja TÕELIST haaret, pead vist lugema ka Morrisoni Flex Mentallot ja The Filthi; paha ei teeks ka Zenith.

Lauri said...

Läbisin Filthi ilma et see mu teadvusse mingeid erilisi jälgi oleks jätnud. Ausalt öeldes ei mäleta enam millest seal üldse juttu oli. Ilmselt ma ei küündi lihtsalt tabama Morrisoni. Või siis on tegu paraja pasaga.

Unknown said...

Trashilt peakski nõudma rohkem tisside pilte!

Unknown said...

Trashilt peakski nõudma rohkem tisside pilte!

Robi said...

yo, Kuidas sul Scudiga läheb?

Trash said...

Scud´iga läheb nii, et juba sirvisin, proovisin eneses huvi tekitada.

Trash said...

Ralf

Kas see tissipiltide nõudmine on nii tähtis, et vajab suisa topelpostitust?

Ralf said...

Jah!

Ralf said...

Jah!