Sunday, August 02, 2009

High Score

High Score - Jeremy Mack 2006

Chasing Ghosts : Beyond the Arcade dokist kirjutades soovitas kamraad Nuks kommentaaride sektsioonis üht teist samalaadset teost ja võtsin ta sõna kuulda. Kahjuks aga ei pakkunud High Score pooltki sellest dramaatikast ja informatiivsusest mis oli peidus Beyond the Arcade´is, vaid kõigest killukest mängufännlusest ja seda läbi ühe isiku kes püüab lüüa paar aastakümmet seisnud Missile Command´i rekordit. Muidugi oli haarav vaadata tüübi ettevalmistusi, treeninguid ja aktuaalset rekordipüstitamist, kuid lõpuks jäi kogu lugu liiga tasapinnaliseks, ei torgitud siit ega sealt, näidati lihtsalt ühe mehe hobi. Nagu ma enne mainisin jäi puudu dramaatikast, sest lugu ise ei jõudnud selleni. Vaatajale ei näidatud seda milleks teda ette oli valmistatud ning kuna lõpuks jäi kogu asi vaid jutu tasemele, ei olnud ju tegijail õieti midagi pakkuda. Toores grill vorts kõlbab süüa küll, kuid sütel seisnud maitseb paremini, teledoki mehed aga arvasid, et käib grillimata ka, televisioonipublik ei olu ju nii noriv oma ninaesise pärast. Dokfilm peab näitama aga seekord räägiti näitamise asemel. 2,5/5
Järgmisena kavas 1982 aastal valminud Arcade Attack mis segab dokumentaalfilmi animatsiooniga.

14 comments:

Robi said...

Ohh kurat, ma ajasin segamini filmiga "The King Of Kong - A Fistful Of Quarters" Seal olid need samad tyybid jne. High Score pole näinud.

Trash said...

Novott, seda dokki olen ammu vaadata tahtnud aga mingi Nuksi DVD käis Tallinnast nii läbi, et haisugi ei jäänud sappa. Otsin, järsku leian avi´na.

Nuxx said...

Jees, lemmikfilm, mis puudutab arcade mänge. Ei noh, mingit informatiivsust või ma ei tea mis sa tahtsid, seda seal ei ole vist, sel juhul sai valet asja soovitatud :D

On mees, missioon ja nii see elu käib tegelikult.

Mis teledokki vms puutub, High Score valiti parimaks publiku filmiks miskil Brooklyni undergrond filmifestaril 2006 ja ühel teisel festivalil sai ka publiku auhinna.

10/10 on õiglane hinne, imdb annab 9/10

p.s. King Of Kong dvd9 full koopia otsi Opsi juurest ;)

Trash said...

Mees ja missioon, no anna armu. Mees ei viinudki ju oma missiooni lõpuni. Samahästi võin ma öelda, et hüppan maailmarekordi kaugushüppes. Käin siis paar korda liivakasti äärel, räägin maad ja ilmad kokku kui keeruline saab see olema, teen paar nurjunud hüpet ja ütlen lõpuks otse kaamerasse, et loobun üritamnisest. Kas saaks hewa doki mehest ja tema missioonist? Dont think so! :)

Nuxx said...
This comment has been removed by the author.
Trash said...

Ütle aga julgesti, ära häbene, kõik on omad!

Nuxx said...

Ai ma tahtsin seda öelda, et nagu ikka, ei saa sa aru milles point on ;)

kule mis formaadis sul see High score on? mingi TV -rip nagu ma logodest näen?

Trash said...

Avi rip jah.

Mis see point siis oli, viitsid seleta veits? No ma ei leidnud, ei leidnud kohe kuidagi.

Nuxx said...

Aga täpselt nii, ei olnudki vaja otsida või leida vms. Sa kas oled ise mängur ja tead mida tähendab välja sebida originaal arcade koju endale, tead mis on frustratsioon , kui peale 5h mängu masin rikki läheb. või sa ei ole Missile commandi mänginud ja ei tea mida vend üritas saavutada. Epic oli ( ja on) see vend, minu respect, see ei olnud mehe süü, et "liiva ei olnud liivakastis hüppe sooritamise ajal " tema oli valmis.

ma ei tea, loe alljärgnev inglise keeles min-reviev läbi , mo arust siin on paremini, kui mina oskan lahti seletatud, mis oli filmi point, ainuke review imdb-s ja kirjutan isegi alla - note 10/10 :D

Most enjoyable, 26 June 2007
10/10
Author: David Blunden from Australia

A large amount of travel, research and filming has taken place for what is a thoroughly enjoyable 52 minutes. All of the relevant parties, including referees, technicians and previous high scorers are all included in the footage, even though they live all over America.

The insight provided into a retro-gamer's life is not only detailed, but also very personable and believable. Nobody is acting.

This film is not so much about the game - It is more about the people, whose goals and interests make the movie. The High Score premise makes you watch until the finish, just to see what happens.

There is a surprise ending, and a fantastic carefully picked soundtrack.

I'm waiting for a sequel.

David

Ja kui sa väga tahad teada, miks see film mulle über-über meeldib , siis oli see filmi lõpp, ei tahaks ära rääkida aga vbla tv-variandis seda polnud?.

Trash said...

Vaatasin lõpu uuesti üle, no on sümpaatne jah, et mehe hobi on hoopis rulluisutamine ja mitte pelamine, kuid see ei muuda mitte midagi. Pigem näitab meest ennast arcade maailmast veelgi kaugemal seisjana kelle ainsaks unistuseks on lüüa rekordeid, mitte tunda mängulusti.

MIs puutub aga kaugushüppekastist kaduvasse liiva, siis tuleb paar koormatäit varuks võtta. See ei olnud ainus töötav masin ameerikas, tahtmise korral oleks leidnud teise ja kolmandagi kone millel edasi proovida. Entusiasmist jäi puudu, kui ikka on mees ja missioon, siis võetakse töölt lahti, rabatakse pangast säästud ja mängitakse kuni võiduskoor ette tuleb.

Werner Herzog ei oleks sellise mehe portreteerimiseks aega raisanud. :)

Nuxx said...

Jah, Hetzog on sinu liiga, sellised väiksemate vendade eluolu ja tegemised on minu rõõm jälgida.

Lihtsa elu Marko olen.

Trash said...

Oh jah, no kui ikka vettpidavat ülistust filmile ei tule, siis ei tule...

:)

Robi said...

No krt.. Nüüd ma pean kohe seda dokki vaatama.

Trash said...

Väga hea. Ja siis kirjutad miks dokk oli hea või keskpärane, no halb ei ole see ju enivei.