Sunday, September 30, 2012

The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods - Drew Goddard 2011

Taaskord on situatsioon kus Josh Weldoni nimi kaalub rohkem kui tema tehtud töö. Nii mitmeid hõikavad juba ette, et tegu nende lemmikmehe loominguga ning seetõttu ei saa see kuidagi kehv film olla. Niivõrd kõrge fantaasialennuga mees lihtsalt ei ole võimeline midagi keskpärast kirjutama. Aga kui ta on faking geenius, siis miks ei jagunud tal fantaasiast enamaks kui hillbilly zombiede, kui niinimetatud põhikarakterite õuduse poole pealt, ekraanile toomiseks, jättes kõik jõletised ja ebaolendid mis väheke enamat ajutööd oleksid nõudnud, keldrisügavusse igavlema. Siis zombied! Jumalauta! Fantaasiarikas inimene on võimeline välja mõtlema enamat kui elavlaipade mängu toomine, seda isegi situatsioonis kus kogu film on irvitava paroodiamekiga ning lõpupüant hoopis teises suunas.Sam Raimi Evil Dead meets Clive Parkeri Midnight Meat Train, meelelahutuseks küllalt, aga imelapsest stsenaristi jaoks ilmselgelt kasin panus. 2,5/5

Miks näiteks see kutt ei olnud "Metsakäbi" peategelane?

4 comments:

paranoiadisco said...

Mul on tunne, et mõned asisemad paharetid oleks võibolla liialt tähelepanu tõmmanud sellele metsamajakese-loole ja seetõttu oleks see raamjutustus, mis tegelikult filmi edastatavat kommentaari kandis, rohkem varju jäänud.

Mind isiklikult üllatas täitsa meeldivalt aga pigem selle poole pealt, et mis tal öelda oli, kui selle, mis tal näidata oli. Eks suuresti oli abiks ka täielik teadmatus, mida ma vaatama hakkan - ei mingeid trailereid, arvustusi enne. Huvitab tegelikult, miks see Whedon sellises cult-staatuses on?

Jorks said...

Mõte oligi selles, et see kõik oleks võimalikult "tavaline". Film filmis filmis.

Anonymous said...

Mul sai raisk popkorn enne lõppu otsa.

Trash said...

Ma mõistsin seda, aga see tavaline oleks võinud olla ka näiteks Hellraiser tavaline.