Saturday, May 05, 2012

The Hire

The Hire - Alejandro González Iñárritu, Guy Ritchie, Joe Carnahan, Kar Wai Wong, Ang Lee, John Woo, Tony Scott, John Frankenheimer 2001-2002

 Kaheksa lühifilmi kaheksalt mainekalt lavastajalt. Konseptilt justkui BMW reklaamklipid, kuid piisavalt maitsekalt linti tehtud ning igaüks tugevalt oma autori näoga. Alejandro González Iñárritu puhul isegi häirivalt liiga režissööri käekirjaga, sest tema stoori oleks nagu täpselt selline mida üldsus ladina-ameerika lavastajalt ootaks. Teiste puhul olid vaid lavastajate tehnilised nipid ning action-komöödia-draama osakaal autorile iseloomulik. Võrrelda võiks näiteks John Woo ja John Frankenheimer´i lähenemist kihutamispinge loomisel, kus autorite erinevused väga kenasti välja joonistusid. Natuke oli muidugi ka seda reklaami, paaris-kolmes kohas ja väga peenkoomiliselt ning tasakaalukalt, aga valdavalt lihtsalt tugevad lühilood, hea tambi ning piisava huumoriga, et iga linalugu end oma kaheksa minuti jooksul maksma suudaks panna.
Ajas muigama, et üldplaani välja töötanud tiim oleks võinud igas episoodis nähtava nimetu autojuhi rolli palgata hoopis Ryan Gosling´u. Mitte, et Clive Owen´il sarmi väheks oleks jäänud või sõiduoskustest, vaid lihtsalt kuna siis oleks kõik episoodid tundunud justkui Nicolas Winding Refn´i Drive´ist tuttava kaskadööri eellugudena. Tema varasemate tööotstena, sest sinnakanti driveriga oli igas loos vaatajal kokkupuude. Hea kogumik lühifilme. Ja päris ägedad rollid ning cameod. 4/5

DVD ise oli päris häiriva ehitusega, ehk siis puudus play all option, igale filmile tuli subbakad eraldi alla võluda ning pidevalt käis üks põhimenüü ja allmenüüde vahel sebimine. Põhimõtteliselt viis minutit kulub, et menüüdes komistades kõik filmid vaadatud saaks. Ja ühe filmi puhul oli veel repeat peale jäänud. Lõppedes ei visanudki automaatselt allmenüüsse, vaid alustas filmi taasnäitamist. No ma siis neid autopedede ekstraid ei viitsinudki tsekata, niigi juba tüdimuseni menüüd lapanud.

7 comments:

Vabarnamees said...

wkw!

Trash said...

Ma internetikeelt ei oska, palun eesti keeles!

Margus U said...

Gosling käis samal ajal põhikoolis vist...

aga kõige meeldejäävam oli TonyScotti oma, teised olid standard action fare

Trash said...

Ei ta käinud midagi, oli The Believer´is juba ühe hea rolli teinud.

Mulle näiteks taas Tony Scotti oma nii ei istunud, liiga pop ja noortepärane. John Frankenheimer meeldis enim ja ka Wong Kar_wai.

Vabarnamees said...

OK, proovin uuesti. WKW!

Trash said...

OK, võttis aega, aga nüüd taipasin.

Vabarnamees said...

Mhmh. Ja kui Margus U tõesti ka "The Follow"-s standard action fare'i näeb, siis ma kohe ei teagi.