Thursday, May 17, 2012

The Divide

The Divide - Xavier Gens 2011

Suur põmakas käib ära. Korrusmaja elanikud tormavad keldrisse ja lukustavad end sinna, sest majahoidja kui ettenägelik mees, on teinud maja alusestest ruumides enam-vähem kõlbuliku kaitsepunkri. Süüa on mees samuti varunud, kuigi šokolaadid ning täissuitsu verivorstid hoiab enesele ning "külalistele" jagab vaid konserve. Istuvad ja istuvad ning peagi on närvid pingul, alfaisased asuvad juhtpositsiooni pärast kaklema, ülejäänud proovivad meestele võimuvõitluses mitte jalgu jääda.
Postapokalüptiline thriller. Draama ja horrorielemente jagub samuti ning korraks hüppab ka sisse pea täielik sci-fi hetk millele kahjuks küll palju seletust taustaks ei pakuta. Kuna kell keldris aega ei mõõda, siis ei saa nagu otseselt ka öelda, et kas hullumine ja kiiritustõbi tulid liiga kiiresti või kas vägistamistega ja vangistamistega venitati liiga kaua, igal juhul väike kahtlus justkui jäi, et aeglineaarsuses mõned asjad korralikult ei töötanud. Aga nagu ütlesin, ega vaataja jaoks näidata, et kas on möödunud päev, nädal või terve kuu. Keldris ju vaid lamp laes ja aeg-ajalt kustus seegi. Ning siis tehti soodomat ja gomorrat. 3/5

Nende poiste kohta oleks tahtnud rohkem teada saada. IMDb kommentaarides kindlasti tarku poisse oma seletustega jagub, peaks sealseid fantaasialende lugema minema.

8 comments:

Anonymous said...

Kes lubas sul seda filmi vaadata?

Mart said...

Huvitav kommentaar see eelmine.

Ise vaatasin filmi üks hetk ka ära, puhtalt austusest Michael Biehni vastu. Ning tulemuseks oli sügav pettumus. Paar head ideed, aga needki ära mäkerdatud. Filmi saksakeelne pealkiri oli tunduvalt tabavam - tõlgituna oli selleks "Põrgu on teised inimesed".

Kalmsten said...

Gut movie...vale ajastusega vaadatud küll, aga siiski gut.

Trash said...

Miks siis ajastus vale oli?

Kalmsten said...

Pohmelliga ma tahan liikuvaid värvilisi pilte, millel on mingi lihtsalt hablatav sisu. Ehk siis kindlasti mitte filme, mis nagu päriselt vaatama panevad...

Muidu hindeks virutaks vast 6-7/10

Ja kui tahad nende poiste kohta rohkem teada saada, siis vihjan, et AL-Qaeda, North-Korean Chapter värbab hetkel... sign up ja sulle räägitakse rohkem. IL'Allah ;)

Kalmsten said...

Kui lõpus oleks tulnud Jeebus ja ristilapsed ära päästnud, siis oleks hindeks: 8/10 - kompromissitult!

Ralf said...

Aga Blindness oli ju parem

Trash said...

Ei olnud. Blindness oli tõsisem, aga feilis selles. Käesolev aga oli juba algusest peale selline pooletoobine ja vedas sellisena korralikult ka lõpuni.