Friday, July 29, 2011

Fortress

Fortress - Arch Nicholson 1986

Survival thriller kus Austraalia kolkaküla õpetajanna koos klassitäe lastega (mõned päris nooret, mõned teismelised) röövitakse ning suletakse mägedes asuvasse koopasse. Sealt pääsetakse pakku, kuid sellega veel seiiklus ei lõppe ning peagi leiab naine end juhatamas lastearmeed kes teritatud toigastega löövad tagasi haavlipüssidega varustatud täismeeste rünnakuid. Film võiks teoreetiliselt sobida 12-14 aastastele, kuid lõpp pöördub sinna Kärbeste jumala kanti, mängu tuleb pesamunadegi hinges varjul püsinud julmus ning seda demonstreerides valis lavastaja siiski vaatajaskonnaks täiskasvanud. Korralik looduses kulgev põnevik ning hea sünge lõpp. 3,5/5
Kidnapping.

4 comments:

paranoiadisco said...

Seda on eesti telekanalid ka näidanud. Mäletan, et šokeeris lapsepõlves millegi pärast päris korralikult ja olen tulutult proovinud seda nime hiljem meelde tuletada.

Trash said...

HBO produtseeritud, eks see ole ka selline väike kvaliteedimärk.

Ralf said...

Tänan tähelepanu juhtimast, vaatasin ja meeldis. Mõned kohad olid telefilmilikult veidrad, näiteks kui vanaättide kodus peremees veriselt maha lasti, akvaarium ümber lendas ning üks klassiõpilastest laiba ette põlvili heitis ja kalu kokku korjama hakkas. Huh?

Trash said...

HBO värk, telefilmis antakse samuti täie rauaga.