Saturday, July 02, 2011

Starz Inside : The Face Is Familiar

Starz Inside: The Face Is Familiar - Kevin Burns 2009

Dokki alul näidatakse punasel vaibal kõndivaid staare nagu Brad Pitt, Angela Jolie, Tom Cruise, George Cloney ja siis järsku üks prillidega tüse mees kel nimeks Stephen Tobolowsky. Siis nagu kes? Ja kohe otsa pilt temast filmis Groundhog Day ning narraatori poolne küsimus, et kas nüüd tundsite ära kellega tegu? Smart lüke, sest ma ise olin täpselt see kutt kes enesele peas jõudis küsimuse esitada, et kes see nüüd selline seal kuulsustega koos poosetamas on?  Käesolev dokumentaalfilm rääkiski tuntud kõrvalosatäitjatest keda sa näed pea igas filmis, kuid kelle nimi ei taha kuidagi keelele tulla, kuigi võid üles loetleda tosin filmi kus sa teda näinud oled.
Stephen Tobolowsky´ga läksin alt, kuid üle poolte filmis sõna saanud karakternäitlejate nimed olid mulle tuttavad ning oskan neid ka näoga kokku viia. Võib-olla USA-s on staarisära suurem ning pimestab filmivaatajaid, kes kõrvalosades suurepäraseid rolle teinud, kuid eks filmisõbrane tead neid ikka ning mina isiklikult olen siiani vaat´et staaridega samal pulgal olevateks pidanud, ütle siis nüüd, et näiteks Samuel L. Jackson või William H. Macy on vaid kõrvalrollide tegijad. Filmid aga nagu Usual Suspects, Fargo, American Beauty ning Boogie Nights on olnud hüppelauaks kust karakternäitlejad (ja ka lavastajad) on liikunud suure kino ja mammona poole, jäädes samas ikka kõigi poolt armastatud pisirollide tegijaiks. Mõnus dokk kõrvalosatäitjate elust koos pilguga minevikku. Kahju vaid, et liiga lühike, ma oleks hea meelega veel viite-kuut lemmikud (Steve Buscemi näiteks) kaamera ees näinud. 4/5
Kes on see alumisel fotol olev mees?

8 comments:

Ralf said...

Ma olen Tobolowskyst teadlik ajast, mil tal netis oma väga populaarne podcast The Tobolowsky Files on. Mehe filmograafia on tõesti päris hämmastav.

Trash said...

Ajarikkad mehed kui jõuate veel igasugu podcaste kuulata.

Lauri said...

Mulle hakkas ta esmakordselt silma Mementost Sammy Jankisi rollis, ehk siis see tüüp, kes oli Guy Pearce'i tegelaskujule eeskujuks.

Ralf said...

Ja kui Trashi sõnul Tobolowsky tüse on, siis kuidas Trash ennast nimetab? :)

Trash said...

Aga sa Ralf vaata seda dokki. Ja seda kaadrit temast.

Lauri said...

Räägitakse, et üks kuulsamaid kõrvalnäitlejaid oli J.T. Walsh, mees kes astus üles suurtes filmides suurte näitlejate kõrval, kuid ise jäi tundmatuks

kristjan said...

oh it's that guy

Trash said...

J.T. Walsh, he he. Ma nime näoga kokku ei vii aga kui nägu näen, tuleb ka nimi Walsh meelde.