Friday, July 29, 2011

The Disappearance of Alice Creed

The Disappearance of Alice Creed - J Blakeson 2009

Vähe raha - järelikult vaja head ideed. Ei räägi nüüd filmi viimasest kümnest minutist kus hea idee tuulutusakna kaudu lendu oli läinud, vaid sellest mis eelnes ning seda võis pidada väga korralikult sätitud põnevikuks nii sisu kui töö poolest. Kolm inimest terve filmi peale: kaks inimröövi planeerinud ning selle korda saatnud pätti ning nende ohver. Ei kedagi teist pooleteist tunni jooksul, vaid kolm inimest kelle suhtes lähevad sassi kuna kõik ei ole selline nagu alul tundub ja põnevust jätkus küllaga. Kom inimest, kolm tuba, ehk siis kahetoaline avatud köögiga korter ja vannituba. Lisaks küll veel üks tehas, paarsada meetrit metsa ja maanteed ning furgoonauto sisemus, kuid üldiselt püsib kogu tegevus korteris ja kolme inimese vahel.
Õnn oli muidugi, et lavastaja sai nõusse nii suurepärase näitleja nagu Eddie Marsan, kuid kiitust jagan ka pinevust kruvivale lavastaja enese kirjutatud stsenaariumile ning oskuslikult loodud õhustikule mis täis armastust ja reetlikkust, jimthompsonlikke ülekeeramisi ja mänge. Kui nüüd jah seda lõppu poleks olnud mis nii kuradima tüütult tuttav ja turvaline. Kahju, kahju. 3,5/5
Hea inimröövipõnevik.

5 comments:

Ralf said...

Oleksid pidanud pealkirja juurde panema "Pildid paljast Gemma Artertonist", see oleks olnud suurepärane jätk legendaarsele Mirtel Pohla sissekandele. :P

Trash said...

Eks kasutan neid screene mida net pakub, ise kuvapauke teha ei viitsi ja kui ei leia, siis võtan pigem mingi pulapildi kui hakkan ise nuppe vajutama ja jpg-sid seivima.

Ralf said...

Ega ükski lugeja ei pahanda, inimestel on kombeks seda filmi vaadata vaid sel eesmärgil, et teda paljalt näha.

Trash said...

Ah või et mingi uus seksisümbol? No uurime siis ise ka veits kellega tegu.

Ralf said...

Jep! Vallatles Pärsia printsi ja James Bondiga ning käis uues Frearsi filmis vaikses inglise külas meestel päid sassi ajamas. :)