Wednesday, June 18, 2008

Damnation Alley

Damnation Alley - Jack Smight 1977

Võid mõelda küll, et kõik maailma odavad kaheksakümnendate ja üheksakümnendate b-ulmekad on müügil Säästumarketi riiulil või sama hinnaga Helsingi filmipoodide 2 euroste alekastis, kuid tegelikkuses on lausa üllatavalt suur hulk prahti mitte kunagi DVD reliisini jõudnud, ning jäänud vaid mälestuseks koomilise kaanekujundusega VHS-i ajast. Horrori ja sci-fi-junkie herr alt0077 noppis aastatega netist ulmekad mis kvalifitseerusid labeli alla "Post Apocalyptic" ja pani kokku 13 gigase torrenti mille hankimisele ei suutnud minagi vastu panna. Vaevalt ma nüüd kõik neid tuumasõjajärgsel tühermaal toimuvaid rämpsfilme ja Mad Max´i kloone vaatama hakkan aga eks tasapisi paar tükki ikka tilgutan. Roger Zelazny raamat "Needuste allee" oli mul noorena üks lemmikuid, sai vist isegi korda kolm läbi loetud ja seetõttu alustasingi oma post apocalyptic adventure´it selle filmiga. Kui nüüd need hiidskorpionid välja jätta, siis oli tegu täiesti korraliku filmiga mille kiituseks tuleks lugeda eriefektidega tagasihoidlikult ümberkäimist. Oleksid võinud teab mis tulevärgi ja actioni püsti pana aga otsustati rahulikuma põnevuse kasuks ja tänu sellele suudeti vältida odavat trikitamist. Kogu seiklus oli nüüd hoopis nagu ägeda autoga väljasõit kõrbe kus aeg ajalt kohtuti teiste inimeste ja ohtlike putukatega ning tsilliti kaunilt värvevahetava taeva all. Kehv loomulikult aga tänu tagasihoidlikule ja rahulikule minekule täitsa mõnus vaadata. Käesolev film on tegelikult ka DVD-l reliisitud aga vahe avi-ga on vaid menüüs, isegi pildikvaliteet ja helikvaliteet on sama, puuduvad tiitrid ning lisad. 3/5
Filmi üks peategelastest, soomuk "Landmaster".

6 comments:

Anonymous said...

Neeme küla väljapaistvaim külategelane Viku (tuntud ka Wicu) nime all luges kaugete 90ndate alguses selle eesti keeles ilmunud raamatu läbi ja sattus sellest nii suurde vaimustusse et käskis ennast edaspidi ainult Hell Tanneriks kutsuda.

L.

Trash said...

Damn, Lauri ma naersin praegu nagu lunaatik. Kui Vikut näen, siis kutsun teda nii. Aga kas eestis lausa sellenimelist metal bändi polnud - Hell Tanner?

Anonymous said...

Oli jah, nende tuntuim hitt oli "Rosemary's Baby". Arvata võib et võtsid oma nime samast kohast, kust Wicu'gi.
Tra me irvitasime selle Neeme Hell Tanneri üle kui ta mällaris peaga jälle oma 3,5se Jaffi selga ronis ja põõsaste ja puude raginal kuhugi bambusesse kimas.

L.

Anonymous said...

Ta orgunnis isegi mingit Neeme Põrguinglite jõuku, kuna mul oli ka tol ajal Jaf, kuulusin mina ka sinna.

L.

Anonymous said...

"Needuste allee" on ühe minu lemmik arvutimängu ideeline isa.

Fallout siis

Trash said...

Needuste allee oli sigakõva raamat jah. Pelist ei oska midagi arvata, pole näinudki, mängimisest rääkimata. :(