Sunday, June 29, 2008

The Chaser

Chugyeogja - Hong-jin Na 2008

Kunagi altkäemaksuvõtmise tõttu politseist kinga saanud ja nüüdseks sutenööriametit pidav kalestunud mees avastab ühel hetkel, et keegi tundmatu kunde lööb tema litse üle ning paneb neid enda heaks teenima. Kui ühel õhtul kaob järjekordne prostituut veidra kliendiga, otsustab mees uurima hakata kes tema mesipuud raputamas käib. Mõne aja pärast leidub ka kahtlusaluse, kuid viimane väidab, et ta mitte ei teeni neidude pealt kasumit, vaid hoopis tappis nad kõik. Politsei jääb klienti uskuma ja kogu jaoskond lööb sarimõrvarist kuuldes kihama, karm hoorade kantseldaja aga asub jonnakalt üksi öise Seoul´i tänavatel oma kadumaläinud "töötajaid" otsima. Juba ammu ei olnud head thrillerit vaadanud. Sellist väheke teise mekiga kui neid tavaliselt vorbitakse, nii öelda ebatraditsioonilisemat laadi ja Chaser täitis selle tühiku suurepäraselt. Detektiivide asemel tegi räpast tööd hoopis pimp ja kuigi teme meetodid ei erinenud kuigivõrd mentide omadest, oli värskendav näha peategelasena enesega rahulolevat pisisuli kes hoolis kurjategijat tabades pigem rahast ja isikliku solvangu korvamisest kui serial-killeri juttudest. Samuti oli lahe, et põnevust rakendati ohvrite leidmiseks ja mitte tapja otsingule. Taaskordne karm sarimõrvari film koreast ja otse loomulikult nagu sealsele krimikinole kombeks, sisaldas peale pinevuse ja gore veel ka süsimusta huumorit. Õnnestunuks võib pidada ka seika, et vaatamata lapstegelase sissetoomisele, suudeti neid kõige imalamaid karisid vältida ja mehe ning lapse liin töötas päris kenasti. Rahul pole ma aga filmi lõpuga, oleks tahtnud hea põneviku lõpetuseks üht äkkilisemat ning ootamatumat lahendust. Kokkuvõttes aga taas üks hea korea thriller mida oli nauding vaadata. Kõva debüüt nagu seal maal juba kombeks. 4/5
Mõrvar politseijaoskonnas.

10 comments:

Anonymous said...

Hoidsin sellel filmi silma peal ja hea teada, et tegu on korraliku linateosega.

Trash said...

Su avatar tekitab kerge deja-vu seoses käesoleva filmiga. Eks vaata ise kuidas haamrit Oldboy väliselt kasutatakse.

Anonymous said...

SPOILERIHOIATUS

mannetu punnitamine, tehniliselt muidugi heal tasemel. korea filmi kuldaeg leidis oma lõpu juba 2005/2006. mingigi loominguline vabadus sai vist otsa, rahavood liiguvad endises tempos. eesmärgiks paistab võimalikult laia publikut haarata. tundus et olen sama filmi juba korduvalt näinud, töntsid võmmid, mittenaljakas ja nõme comic relief (sitaloopimise liin ja väike tüdruk). lõpukaklus nägi tõeliselt paha välja meenutades halbade actionfilmide aeglast tühirabelemist ja pooside võtmist. Ja loomulikult kulmineerus kõik viimsel hetkel käe ette panekuga politsei poolt, tohutult originaalne ja ootamatu, eksole?

5/10

Trash said...

Mees ära jama, hakka blogima!

Soovita ise mõnda viimase aasta jooksul tehtud head korea filmi, tahaks nagu ise ka originaalsemat kino.

Ralf said...

Ma südamest loodan, et Seoul'i mendid päriselt nii käpardid pole.

Trash said...

Iga filmiga tunne süveneb või?

paranoiadisco said...

Mendid on igalpool parajad käpardid...

Trash said...

Kas tõesti...

bunsen_lamp said...

Täitsa hämmastav, et see sama näitleja, kes mängis Yellow Sea's taksojuhti täitis selles filmis värdjas sarimörvari rolli. Tuhande näoga mees. Müts maha.

Trash said...

Tore, et meeldis! :)