Wednesday, November 29, 2006

A Thousand and One Nights - Arabian Nights

Il Fiore delle mille e una notte - Flower of the Arabian Nights - Pier Paolo Pasolini 1974

Pasolini, vana pervo on loonud täesti National Geographic´ule või Travel Channelile väärilise matkavideo Jeemenist, Nepaalist, Indiast ja Etioopiast. Ilusad eksootilised linnad, kõrbemaastikud ja rohelised oaasid. Kaamlikaravanid veavad väärtuslikke kangaid, kirevates hõlstides naised keedavad lahtisel tulel süüa ja väärikad lumivalgete habemetega vanakesed vestlevad jutte. Kõigele sellele ränduri maailmale on lisatud veel muinasjutu oma. Juttude järgi pidi ka erootikat olema, kuid mina küll peale paljalt ringi jooksmise ja naljaka kehade vingerduse midagi teemasse minevat ei näinud. Võib olla selline lastele mõeldud erootikafilm, mida neile fantasy sisu tõttu isegi pühapäeva hommikul näidata võib. Ilus loodus ja võimas idamaine arhidektuur, sisu aga jääb napiks. Soomlaste Futurefilmi kaanekujundus ( kõigi Pasolini Collectioni reliiside papist dvd boxid ) aga on väga kena, kõlbab kasvõi sellepärast riiulile hankimist. 1,5/5

4 comments:

Ulmeguru said...

Nad räägivad ka algteosest (sellest raamatust), et see pidavat erootiline olema. Ilmselt on siin ajastust ja/või kultuurist sõltuv tõlgendamine... noh, et sel ajal ja/või selles kultuuris olid sedasorti lood erootilised.

Nõukogude Liidus sai film ka ju vanusepiirangu, kui keegi korra kombinees üle ekraani kõndis. OK, ma liialdan, aga mõte peaks selge olema...

Trash said...

Ahh, eks seal ikka ühtteist oli ja ega ma tegelikult porri oodanud. See väike erots oli ainult väga naiivne ja kohmakas, rohkem laste doktorimängu moodi.

ancientboy said...

Samas räägiti jälle, et kui kunagi nii umbes paarikümne aasta eest soomlased teles Pasolini seksi-triloogiat (st. siis ilma Saló'ta, see oleks ehk liig karm olnud) näitasid, siis olevat sel iibe kasvule tuntav mõju olnud :)

Ajad olid lihtsalt teised ja tookord pätakana seda videost vaadates tundusid nii Canterbury kui Ööd küll üsna erootilistena. Decameron miskipärast siukest tunnet ei tekitanud.

Trash said...

Decameron´i pole veel näinud. Salo meeldis, kuid alles tänu sellele, et paari kohta hiljem uuesti vaatasin. Esmavaatamisel oli selline exploitation filmi tülpimus peal.
Tegelikult on mul kodus ka mingi erotic box kuue filmiga. Peaks ükspäev alustama...