Wednesday, October 17, 2012

Three Shadows

Cyril Pedrosa - Three Shadows
First Second 2008

Suurepäraselt jutustatud lugu sellest kuidas seda lugu, mida lugeja tegelikult ootab, edukalt vältidasaab ning tuua esile hoopis teine külg. Mitte isegi teine külg, vaid kuidas keerata teelt kõrvale nii, et lugejat haarab samapalju uus sihtkoht kui häirib vana teekonna lõpus nägemata jäänud asjad. Väga kena hoogne pliiatsijoon lisaks, aga esmatähtis ikka sisu mis kohati nii kurb ja emotsionaalne, et võiks tujulausa terveks päevaks ära rikkuda, kuid sellest tuli Cyril Pedrosa samuti kenasti läbi, jättes hoolimata õhku rippuma jäänud küsimustest ning nukratest nootidest, südamesse sooja tunde heast koomiksielamusest.

3 comments:

Ivar said...

Pedrosa on täiesti mega, sai tema joonistamist eelmisel aastal Helsinki festivalil oma silmaga nähtud. Ka minu ingliskeelne "Kolm varju" sai seal originaalpildi ja autogrammi sisse.
Joon siin raamatus peaks olema pintsliga tekitatud, kui see peaks kedagi huvitama.

Tema seni viimane album on "Portugal" ja see on ootamatult suur ja mahukas. Üksvahe (kui raamat veel ilmumata) oli vist kogu album mingis saidis väljas, selle tegemisest on youtube'is ka veerandtunnine video.
Soomes on varjudele lisaks ilmunud ka koondraamat tema paarist autobiograafilisest ökopere albumist, inglise keeles ma ei teagi, et peale "Kolme varju" midagi ilmunud oleks. Kuigi, üks lugu on vist kogumikus, mida ma Rahva Raamatus näinud olen.

Trash said...

No loodame siis, et sõber ostab ka Portugali ära ning laenab lugeda. :)

Elina said...

Tore jah, et palju asju, mida inglise keelde ei tõlgita, on soome keeles kenasti olemas:) "Kolm varju" on ka meie riiulis kenasti aukohal. Joonistuslik pool on minu jaoks muidugi ühtaegi nii piin kui nauding. Peale selle, et raamat on hea, tundus ka Pedrosa ise olevat väga sümpaatne, tagasihoidlik ja normaalne inimene.