Sunday, October 07, 2012

Filmiküsitlus - Taff Pedigree´st


Taffilt sain peale küsimuste saatmist teksti, et ta püüab küll lähiajal küsimistele vastused saata, aga andku ma  andeks kui venib, sest Pedigree uue albumi lindistamine võtab kõik aja. Paar päeva hiljem vastused siiski saabusid ja ma mõtlen nüüd, et ega ma järsku valel hetkel oma jutuga tõsiseid töömehi segama läinud? Võib-olla oleks Taffi aju sel hetkel kui lemmikfilme mälusopist esile manas, hoopis muul juhul mõne eriti hea saundi või miksimisideega lagedale tulnud? Igal juhul loodan parimat tulemust albumi silumisel ning ootab läbematult. Minu poolest oleks võinud vastata kasvõi mitme kuu pärast, peaasi ikka, et uus album eelmisega vähemalt samavõrdselt hea tuleks ning loodetavasti veelgi parem. Taff vähemalt intervjuu allpool lubab, et saab üks kõva kare kamakas olema.

Nimi: Taavi Aavik
Bänd: Pedigree
Koduleht: Pedigree

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

 Vot keeruline. 90ndate lõpus sai peale pikemat joomingut käidud Bonne ja paari teise tegelasega Lost Highwayd vaatamas. Pärast ei julgend omavahel rääkidagi enne kui olime korraliku laksu weedi teinud. See jättis eluks ajaks jälje näkku. Kellele siis ei meeldiks Lynch eksju? Kunagi lugesin Kingi Surmahotelli läbi mis on ka yhtlasi parim raamat nähtavasti mida lugend ja vaatasin uuesti Shiningu otsa. Filmi tasemest vist pole vaja pikemalt jahuda. Kubrick oskas ja viitsis mässata. Soovitan vaadata Shiningu making ofi. Tyyp ei teinud oma elu jooksul palju filme ja arvatavasti selle pärast olid ka enamus neist meistriteosed. Just hiljuti vaatasin uuesti Shiningu ja Eyes Wide Shuti läbi ja ma isegi väga ei kahtle et tyyp lihtsalt kõrvaldati. Ehk siis nähtavasti sellise müstika ja hullumeelsuse vahel pendeldav teema köidab.

 2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

 Pole eriti viimasel ajal midagi uut näinud. Kinos sai viimati Batmani vaadatud, mis ei olnudki yldse halb. Kodus sai vaadatud seda ameerika redneck-drugs'n'alcohol abusing perekonna White doki. See oli ikka tõesti raju. Kahjuks seda pikka nime ei mäleta peast. Ise tegelen ka hetkel Rasmus Merivoo Syvahavva seriaali helindamisega ja see on tõesti huvitav. Eesti kohta uus tase kindlasti. Ootan alati järgmist osa sest siiani on olukord tõesti põnev ja yritan anda parima et asja resultaat võimalikult hea saaks. Sten Sheripovi muusikaline kujundus on tase ja kirss tordi peal.

 3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

  Kuna käsil hetkel Pedigree uue albumi lihvimine ja kogu vastutus, kuidas asi lõpuks kokku kõlab on minu õlgadel siis olen kuulamud ainult seda plaati. Kuigi oli kohe algselt plaan teha nii räige plaat et iga suvaline pasakott seda teist korda kuulata ei tahaks, siis siiski julgematele julgen soovitada. Skeletal mõjub selle plaadi kõrval nagu Kalmer Tennossaar ja Entel-tentel. Aga noh lastelaule on ju ka vahest hea kuulata.Kui sa vihast ja pettumusest oled enda suu seest veriseks närinud ja tunned et verine röga kurku vajub siis see plaat on just sulle. Satanic Disappointment - 101% aus ja isiklik plaat.

Tänan Taavi!


Kaader filmist The Wild and Wonderful Whites of West Virginia.

8 comments:

adi said...

Mitte, et see absoluutselt mingit tähtsust omaks aga aasta võis olla siis 95 kui Taff kandis särki millel oli kiri ALL DAY I DREAM ABOUT SEX (Korn oli siis pop).
Mõned päevad hiljem tekkis mul võimalus saada oma elu esimene emaili aadress ning kui pidin välja mõtlema kasutajanime siis oli ADIDAS kuidagi loogiline valik.

Trash said...

Mille lühend on omakorda ADI. :)

Konn said...

ei julgegi kuulata, pärast on ilge juust, siis sõimatakse pasakotiks, kui ei viitsi seda sodi teist korda kuulata :(

Anonymous said...

Mina kuulasin küll ära.
Oli ikka jube küll tõesti.
Nii jube nagu pimedas metsas koll tuleb vasta ja sööb su ära ja siis oled seal kolli kõhus igast pasa sees.

Margus U said...

ma ükskord mõtlesin et kõhus oleks päris nõme töötada - eriti just sünnipäevadel -->
igast sodi tuleb alla, salatit, liha, kardulast, kapsast, heeringat, viina, vorstikesi, torti, kringlit, kohvi, koort ja mine pekki kui mõnus võib olla seda sortida ikka, osa verre, osa seedekulglassse, osa saadad otse tagasi üles....

Trash said...

No mis mõtted need on? Jumal küll selleks inimesele fantaasiat ei kinkinud. See puha Saatana seatud mõttekäigud.

taff said...

to adi:
meenub see särk isegi jah...enda kujundatud ja trükitud oli ja vist isegi jah oli see lause selle a.d.i.d.a.s logo alla väikselt välja kirjutatud. ja aasta sai olla 96 sest siis mu teada ilmus Life Is Peachy. Just ühe kaasosalisega sai meenutatud seda aega ja mussi ja kuidas üks ühine tuttav Korni kuulamise ajal juukseid pihkude kaupa peast välja tiris ise karjudes sõnu kaasa "All my life, who am I....All my life, who am I....All my life, who am I....I'm just a faget"...Päris naljakas ja segane aeg oli. Ja see oli ka viimane kord kui ma mingi mussilainega nii sügavuti kaasa läksin. A no ega selles vanuses enamus ei saa aru ka mida nad täpselt teevad ja tahavad ju. Samas esimest Korni kuulaks vbla tänagi kui plaat oleks ja adi tressi lükkaks enivei tuima näoga selga....samuti kui oleks, seda enam et tänaseks meeldib mulle hoopis Ian Brown.

ja to Konn:
kas sa tõesti kardad, et tüüp kes sellel pildil figureerib suudab mingit juustu avaldada vä? Ja no kui ei julge kuulata siis oled enivei pasakott. your choice.

tont said...

Oot, aga juust on ju enamasti hea asi...eriti hea juust. mul üks sõber ütleb nii, et kui läheb toitu ostma poodi - siis juustu ostab alati. kui aga taffi muusika oleks mingi tahke asi (nagu juust), siis oleks see pigem näiteks koobalt. kahe või enama metalli või metalli ja mittemetalli kokku sulatamisel või paagutamisel saadud aine