Monday, October 08, 2012

Battleship

Battleship - Peter Berg 2012

Õppisin kutsekas lukksepaks ning tegin praktikat Miiduranna tehastes, seal samas kus mu isagi töötas. Aitasin isal veel haltuura korras elektrikappi teha ning kui koolis oli vaja lõputöö teha, siis rääkisin meistri ära, et ta lubaks minul kooli poolt määratud tööde asemel elektrikappi teha, oli mul ju väike kogemus juba selles ning lootsin, et isa aitab. Lubatigi. Juhtus aga nii, et isa läks Venemaale tööle ning mina ei viitsinud enam tehases praktikal ka käia, puudus ju seal niinimetatud mind valvav silm isa näol. Koolis hakati aga juba rõhuma, et kus elektrikapp on, too aga hindamiseks ära ning ei jäänud mul muud üle, kui läksin isa majja ning kruvisin garaažiseinalt selle tema (meie) poolt tehtud kapi maha, vedasin raske kolaka bussiga linna, viisin sõbra poole, kes kapi mõõtude järgi tegi joonise (teoorias peaks see ju vastupidi olema) ning tirisin lõpuks kümne kilose monstrumi kooli hindamisele. Sain isa töö eest isegi korraliku hinde, lõpetasin kooli instrumentaalluksepa paberitega.
Paar kuud hiljem teatas isa, et tuleb Venemaalt tagasi ning jooksin kooli kapi järele, et see ära viia ning isa majas seinale tagasi kruvida, justkui poleks see sealt kunagi lahkunudki, aga selgus kurb tõsiasi - kapp oli juba koolimajas seinale pandud, juhtmed kõik sees ja puha. Öeldi, et miks sa ise varem järgi ei tulnud, ootasime ja ootasime, kuni võtsime kasutusse. Ei jäänud muud üle kui koju saabunud isale kapivargus üles tunnistada, aga õnneks polnud papa pahane, vaid hoopis õnnelik, et poeg sai vähemalt kooliga ühele poole. Vaat selline lugu, peaaegu nagu Battleship´i filmis. 3/5

2 comments:

Margus U said...

nagu Nuxx oleks vestnud lugu. väga hea :)

Trash said...

Ah, ei jaksanud jah sellest filmist kirjutada, nagunii keegi ei mõista, et mulle meeldivad alati linalood kus mariinid tulnukaid tinaga üle valavad.