Monday, September 24, 2012

Sons of Anarchy - 3. season

Sons of Anarchy - 3. season - created by Kurt Sutter 2010

Mis läks siis valesti? Nimekiri on pikk, aga alustaks vast lihtsalt tõdemusega, et lõpuks ei too kohale, ei paku midagi millest kinni haarata, vaid segab ja segab seda SOA leiget suppi. Pingutab üle intensiivsusega, ehk pakub igas episoodis 3-4 uut teemakäsitlust ning alustab uue pinevuse kruvimisega, kuid samas annab vanadele pidevalt liig kergekäelisining ilmlihtsaid lahendusi. Kogu aeg püütakse saladuste ja uute saladuste ning üksteise ülemängimise ja seljataguste kokkulepetega põnevust alal hoida, isegi tõusvas tempos seda lisada, kuid ükski liinidest ei saa mõistlikku lahendust mis pinevusest küünte närimist põhjendaks. Lõpuks taandub aga kogu see põnevhetkege virr-varr ühtseks halliks ilmetuks seguks mis nätsub episoodist episoodi.
Sari peab ka vaatajat lolliks. Täpsustan! Saripeab vaatajat dementseks isikuks kes ei mäleta paari episoodi tagust tegevust ning võtab seepeale rõõmuga vastu kõik sisukäänakud ning tegelaste suust või käitumisest välja paistvad väited mis lähevad vastuollu varem näidatuga. Sari on üht-teist seletanud, kuid siis see unustatakse ning asutakse uut suunda vedama põiki üle vana raja. Laias laastus võib öelda, et kõik mis puudutas Iirimaad ning iirlasi oli valusalt loogikavaba ning tihti rumal. Kaasa arvatud see sinine objektiivifilter mille läbi näidati Belfasti. Charmingus toimuv aga töötas. Või ütleme nii, et kõik see osa mille tegevus ei olnud just ST. Thomas´i haiglaseinte vahel, sest oma lemmiksetti ei tahetud ka kolmandas sesoonis kõrvale heita. 2/5

Quest for fire.

4 comments:

Nuxx said...

Kui sa seda kiirkerimise juttu hakkasid ajama siis ma juba muigasin mõttes, mõeldes kolmanda hooaja peale aga näed läbi kerisid.

neljas hooaeg on jälle raja peal

Trash said...

Neljas meeldis mulle tõesti rohkem, seal paar üsna head traagilistliini ning paar hästi välja mängitud tegelaskuju, aga muidu ikka selline palava pudru ümber keerlemine.

adi said...

Mulle see "Quest for Fire" nali meeldib (loe: ma saan sellest aru).

Anyway, hea nali

Trash said...

Tänks!

Browsisid seriaali labeli alt postitusi või? :)