Sunday, September 02, 2012

Mad Men - 1. season

Mad Men - 1. season - created by Matthew Weiner 2007

 18 aastasena ütlesin ma, et ei hakka kunagi arvutit kasutama, sest see tegevus on jobude jaoks. 22 aastaselt lisasin, ei mina küll ei õpi autosõitu ealeski ära, sest autod lihtsalt ei huvita mind absoluutselt ning 34 aastaselt olin raudkindel, et Mad Men'i seriaali jätan vahele, kuna teema justkui jääb võõraks, AMC on teise ringi seriaalitootja ja aega vaatamiseks nagunii napib. No näete nüüd kuidas nende asjadega on läinud, istun just praegu autoroolis Pärnu maanteed mööda Haapsallu kihutades, vaatan armatuuril olevast telkust Mad Men´i teist sesooni ning klõbistan läpparil seda arvutust. Sile tee, mugav matk.
Mad Men on esimese sesooni põhjal seriaal mis haarab kaasa ja hoiab huvi, kuid samas justkui mitte midagi pakkumata. Pean silmas siin just läbivat joont, sellist tugevat liini mis kõik episoodid kimpu seoks ning hooaja lõpus lahendi pakuks. Mad Men on pigem episoodile orienteeritud sari, mis osa alguses ette võetakse, saab suuremal või väiksemal määral kajastamist just selle sama episoodi siseselt ning teemad kanduvad edasi vaid hajuti, seda tihti karakterite endi olemuse poolt kantuna. Ühtlane kvaliteet, naelutab teleka ette küll, kuid otseselt midagi ei anna. Samas aga neid kuuekümnendate alguse filme eriti vaadata ei viitsi nii, et siit saab hea alternatiivi Jack Lemmon ning Doris Day komöödiatele. Samad dekoratsioonid ja käitumismallid, kuid draamalikumas võtmes. 3,5/5

4 comments:

Jorks said...

Oot, sa Breaking Bad'i ei vaatagi v?

Trash said...

Kolm sesooni vaatasin, läks ikka selliseks seebimuinasjutuks, et loobusin neljandast.

Jorks said...

Proovi ikka neljanda teise poolde välja jõuda ja nüüd viies on ka väärt. "Pacing" ja kaameratöö ja operaatoritrikid on üle prahi ikka selles seriaalis.

Trash said...

No vaatame kas leian aega. :)