Saturday, September 29, 2012

Filmiküsitlus - Aigar Vals Badass Yuki´st


Peale selle, et Aigar mängib Badass Yuki´s trumme, orgunnib ta ka veel oma sünnikodus Lõuna-Eesti kõige ägedamat muusikafestivali, kus kaks päeva täidavad lava eesti indiepopi suured ning väikesed kuulsused. Kullaaugu pisike festar on väga maalähedane. Mitte küll täitsa under ground, aga üsna seal rohujuure tasandil, kogudes kokku kõik need muusikud ja muusikasõbrad, kes ilusate disainitud inimeste õllesummerist, ehk Schillingust võivad küll osa võtta, kuid alles Argo vanematekodu tagusel muruplatsil sirakil vedeledes, õlle juues ning hea ropu nalja vahele kärtsu peeru lastes, tunnevad end õiges elemendis viibivat. No vähemalt selline mulje on mulle juttude ning fotode järgi jäänud! Ise ei ole veel Ahjale mussi nautima jõudnud, aga kui järgmine aasta taas Kullaaugul kõlarid välja tuuakse, siis püüan kindlasti kohal olla.

Nimi: Aigar Vals
Bänd: Badass Yuki
SoundCloud: Badass Yuki
Bandcamp: Badass Yuki


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

"Almost Famous" oli üks esimesi tõsiseid lemmikuid, mida sai lugematul arvul kordi ripiidis vaadatud. Sarnased lood on filmiga "Kung Pow: Enter the Fist", milles sisalduvat vaimukust pole minu silmis lihtne ületada.
Eesti tegijaist on vingeim Õ-fraktsioon filmidega "Tapja õllejogurt" ja "Tõprad". Mõlemis on lugu jutustatud läbi absurdihuumori, mis on mulle hirmsasti meeltmööda.
Joonisfilmide klassik "Alice in Wonderland" on minu esimeseks retkeks Disney maailma ning ühtlasi vägagi nauditava filmimuusikaga.
Animafilmidest nimetan veel "Persepolist". Vahetult enne selle kallale asumist lugesin samanimelist koomiksit, mis kahtlemata aitas mul paremini sealsesse maailma sisse elada.
Muige tõi suule "The King of Kong: A Fistful of Quarters", dokk maailmarekordijahist 80ndate populaarses konsoolimängus Donkey Kong.
Euroopa väärtfilmide seast nähtutest võin endale enim korda läinuks pidada "Mannen som elsket Yngve".

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

"Hlemmur", mis jutustab heitunud ühiskonnaliikmetest Reykjavíkis. Eesti filmidest Sulev Keeduse "Varesesaare venelased".

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Viimasel paaril aastal pole muusikamaailmas toimuvat eriti aktiivselt jälginud. Peamiselt kuulan artiste möödunud kümnenditest.
Valik on olnud dream popist hausini. Kitsam, hetkemeeleolule vastav:

Curve "Doppelgänger"
Cranes "Loved"
Love Spirals Downwards "Flux"
Soundpool "Mirrors In Your Eyes"
Troy Tate "Ticket To The Dark"

Tänan Aigar!


Kaader filmist The Man Who Loved Yngve.

2 comments:

Anonymous said...

Astu siis Tartust ka läbi, Püssis on MiniMTJ kontsert tulemas, saad uue lemmikbändi juurde.

Trash said...

Tuleks küll, aga teil on see kommunistist linnapea Ansip kes ei lase minusugust rahvuslikult meelestatud eestlast linnaväravatest sisse.