Wednesday, October 20, 2010

Cucaracha - Кукарача

Cucaracha - Keti Dolidze, Siko Dolidze 1982

Peale soome sõprade lahkumist otsustasin pühapäevast pohmelitamist alustada filmiga mille arvasin olevat gruusia komöödia opakast mendist kes saadetakse kuhugi eeslitagumikukaugesse kolkakülasse ennast narriks tegema. Selgus aga hoopis, et tegu oli lüürilise kriminaaldraamaga mida hakkasin vihkama hetkekst kui esimese grusiini morda ekraanile ilmus ja see tunne süvenes sedamööda kuidas järjest rohkem vadistati oma ebameeldiva kõlaga gruusia keeles ning käituti justkui kamp idioote. Ei ühtegi (ei ühtegi!) positiivselt mõjuvat tegelast filmi peale, vihkasin kõiki kes oma näo korrakski kaamera ette asetasid samavõrdselt ja kirusin mõttes ka neid kes kaamera taga.
Naivistlik rumal film mis sovjeti äraspidisuses pidi jutustama lugu tõelistest tunnetest ja õiglusest, kuid tegi vastupidi, kiites kriminaalide maailma ning näitas tunnete pinnapealsust. segi suisa valetas. Peategelane, värdjaliku käitumise ja välimusega ment Cucaracha kiitles niste ees, et vallutas Talvesõja ajal 2 soomlaste tanki. No mida perset, kuradi grusiini ilalõust! Soomel Talvesõja ajal vaid 2 tanki oligi ning needki sõjamuuseumi hoovil. Ilge sitt oli see gruusia filmiklassika minu arust, venestamise pooldajate ning nõukogude pasakultuuri kiitjatele mõeldud punnitamine, väikeste breznevite suur lemmik. 0,5/5
Vastikud grusiinid ja kusemaitseline gruusia arbuus.

11 comments:

Metsavana said...

Hea, et unustasin selle tõmbama panna, säästab praegusest mahavõtmisest.

Kalmsten said...

Mulle kunagi meeldis, kui ma õigestri mäletan, siis isegi väga meeldis. Vanust oli siis muidugi ca 10-12,
nii-et peaks uuesti üle vaatama.

Kalmsten said...

Aa, muuseas, Metsavana - miks sa seda tõmbama tahtsid panna ?

Metsavana said...

Pühapäeva pärastlõuna kui hirmsa pohma käes vaevlesin helistas Trash ja rääkis, et hakkab kohe-kohe seda vaatama. Mõtlesin nime meelde jätta, et pärast endalegi muretseda aga jäin tukkuma ja nimi kadus peast nagu peer tuulde.

Lauri said...

Mind eriti talvesõda ei huvita aga mäletan näind olevat mingit soome filmi kus küll liikus veits rohkem kui kaks tanki ringi.

Lauri said...

Pohm oli küll enneolematu, leian väärt äramärkimist olema isegi siin

Lauri said...

Hakka või seda banaanihautist kahtlustama sest see oli asi mida me kõik tarbisime

Trash said...

Banaani-kookosekastet süüdistada on alatu. Süüdista mitmepäevast joomist ja ma süüdistan umbes 8 asja segamini joomist, kusjuures valdavaks oli Vana Tallinn.

Mis muidugi ei takistanud mul seda veel pühapäeva hommikulgi väheke mekkimast.

Lauri said...

No selles see asi ongi, mina ei tarbind ei puskarit ega Vana Tallinnat, pohmell oli aga ennenägematu tuumakas järgmine päev.
Kuna meil kõigil oli kõva tuumapohmell siis ma mõtlesin mis võiks olla asi mida me kõik tarbisime.

Trash said...

Ei! India pajaroog on püha. See küll midagi ei mõjutanud.

Metsavana said...

Ma ütleks ka India pajaroa kaitseks paar head sõna sest väga maitsev oli :)