Wednesday, October 20, 2010

10. - 11.12. 2010 Neofolk / Dark Folk / Industrial festival Darkland Fire Rakveres

Hullumeelsete filmide ja tumeda muusikaga sinasõprust omav Risto korraldab aasta viimasel kuul Rakveres suurejoonelist süngemuusika pidu. Nimekiri esinejatest on vägev ja valik peaks rahuldama paljude meitset.

10. - 11.12. 2010
neofolk/dark folk/industrial festival DARKLAND FIRE
Rakvere Rahvamajas (Rakvere teatriga samas majas, Kreutzwaldi 2, Rakvere)

Sieben (GB), :Of The Wand And The Moon: (DK), Job Karma (PL), Gerechtigkeits Liga (DE), Flint Glass (FR), Solblot (SE), Against The Day (EE)

Neofolk/dark folk /industrial muusika festival Darkland Fire pakub kahel õhtul Rakvere PÖFFi raames pärast filme kinematograafilise muusika kontsertprogrammi.
Kahel õhtul astub lavale seitsmest eri riigist pärit seitse bändi, mis kõik pakuvad lisaks muusikanaudingule ka visuaalse elamuse muusikat saatva videopildi näol. Neofolk, dark folk ja industrial muusika sündmusi leiab Kesk-Euroopas aset enamikus riikides, kuid Eestis on Darkland Fire esimene taolise muusikavalikuga festival. Kuna ka lähiriikides pole päris sellise suunitlusega festivali, siis on Darkland Fire erakordne võimalus neid artiste siin piirkonnas näha ja kuulda.


10/12/2010 industrial õhtu

JOB KARMA (Poola) /cinematic transambient/postindustrial/
Job Karma kombineerib elektrooniliste muusikainstrumentide analoog- ja digitaalhelisid transiliku rütmiga. Job Karma lood on lisaks muusikapalana vaadeldavad ka kui terviklikud heal tasemel animatsioonifilmid. Oma muusika ning hoolikalt valitud kujundite ja videote kaudu suunavad nad tähelepanu nüüdistsivilisatsiooni düsfunktsionaalsetele elementidele, ähvardavale sõjale ja hävingule, vaenulikule poliitilisele ja religioossele süsteemile ning väärtuste aeglasele allakäigule üksikisiku ja ühiskonna igapäevaelu üha suurema kommertsialiseerumise tõttu.
Job Karma liikmed veavad ühingut Industrial Art, mis korraldab ka Wroclaw Industrial Festivali, mis on teinud Wroclawist ühe oluliseima industrial-kultuuri keskuse. Wroclaw Industrial Festival on Darkland Fire partnerfestival.
Külalisena astub koos Job Karmaga lavale järgmise päeva artist Matt Howden/Sieben.


GERECHTIGKEITS LIGA (Saksamaa) /old school industrial/
Gerechtigkeits Liga tuli kokku Saksamaal 1981. aastal ja on samal ajajärgul alustanud Einstürzende Neubauteni kõrval üheks industrial muusika teerarajaks. 1980ndail produtseeris GL terve kümnendi jooksul muusikat, filme ja videosid. Nende multimeedia-esinemised toimusid üle kogu Euroopa ja Põhja-Ameerikas. Bänd pidas 1990ndail pisukese pausi ja alustas loominguga taas milleeniumivahetusel. Bändi praegusteks kodulinnadeks on nii Berliin kui ka London. GL annab välja uut materjali ja astub üles erinevatel festivalidel üle Euroopa. Darkland Fire publikul on võimalus näha ja kuulda Gerechtigkeits Liga näol vana-kooli industriaali selle autentsemas esituses.
Videod:



FLINT GLASS (Prantsusmaa) /cinematic dark electronica/
Flint Glass on Pariisis elava Gwenn Tremorini ühemeheprojekt, mis on kriitikute tähelepanu pälvinud oma innovatiivsete saundidega. Flint Glassi muusika on juba oma olemuselt filmilikke mälupilte tekitav ja ilmselgelt pole kaugel see aeg, kus selle projekti loomingut saab nautida mõne tõeliselt suure ja olulise filmi heliribal. Flint Glass segab oma muusikas nutikalt kokku 1990ndate ambiendi, intelligentse tantsumuusika (IDM), tribal`i ja rütmilise industrial noise´i. Flint Glassi muusikas on äratuntavaid mõjutusi Gwenni lemmikkirjandusest, eelkõige näiteks Howard P. Lovecrafti loomingust. Ta on andnud arvukalt kontserte üle kogu Euroopa, nii festivalidel kui ka tuntumates klubides.
Muusiku ja produtsendi töö kõrval veab Gwenn ka plaadifirmat Brume Records, mis on keskendunud eelkõige kinematograafilise eksperimentaalse elektroonilise muusika väljaandmisele.
Videod:

AGAINST THE DAY (Eesti) /drone ambient/
Ansambli Pedigree Rakvere päritolu bassisti ja kitarristi Margo "Marx" Rindemaa sooloprojekti Against The Day esimene avalik kontsert leiab aset just festivalil Darkland Fire. Drone- ambientlikke helipilte ilmestab videokunst. Külalisena astub vokalistina lavale ka oma hingestatud esinemismaneeri poolest tuntud Mauno Meesit (Sinine).
Helinäide:


11/12/2010 neofolk/dark folk night

SIEBEN (Suurbritannia) /neofolk/neoclassical/
Mees, tema viiul, tema hääl ja loop- pedaal. Sieben on muusiku, laulude kirjutaja, helilooja, muusikaõpetaja ja produtsendi Matt Howdeni kõige tuntum projekt. Viiulit ta sõrmitseb, kasutab löökpillina, mängib poognaga ja vahel isegi laulab viiulisse. Alustades lihtsate meloodiatega, lisab ta neile loop- pedaali kasutades järjest uusi kihte juurde. Sealjuures on tema isikupärased esinemised alati laetud publikut lummavate emotsioonidega, mistõttu on ta oodatud külaline olulisematel tumeda muusika festivalidel üle kogu Euroopa. Eriti mõjus ja vahetu on tema muusika ja esituse mõju väiksematel klubikontserditel, nagu see ka Rakveres olema saab.
Sieben on välja andnud 9 plaati ja neist viimane - Star Wood Brick Firmamen – ilmus 2010. a mai lõpus.
Matt Howden/Sieben on teinud koostööd ja ühisloomingut selliste bändidega nagu The Raindogs (Portugal), Sol Invictus (UK), Tony Wakeford (UK), L’Orchestra Noir (UK), L’Ame Immortelle (AT), Emilie Autumn (USA), Faith & The Muse (USA), :Of The Wand And The Moon: (DK), Larsen (IT), Chris Eckman (USA), Spiritual Front (IT), Shock Headed Peters (UK), Hekate (DE), Job Karma (PL), The Mystery School (USA) HaWthorn (UK) ja paljud teised.
Videod:

Sieben - "Ogham the sun " on Summer Darkness 2009

The mighty Sieben - Transmission



:OF THE WAND AND THE MOON: (Taani) /neofolk/dark folk/
Taanist pärit :Of The Wand And The Moon: on üks olulistest dark folgi edasiviijatest, olles ise tugevasti mõjutatud varajastest selle zhanri bändidest. :OTWATM: looming on elektroakustiline folk selle parimas esituses – meeldejääva meloodiaga, romantiline ja melanhoolne, kuid samas sügav ja jõuline. Paganlik ja ruunide temaatika on olulisel kohal nii muusikas, sõnades kui ka kujunduses. Olulisteks teemadeks, mida bändi lugude sõnumid käsitlevad, on au, hõimlus, austus, loodus, maagia ja müstika. Bändi lauljaks, eestvedajaks ja lugude autoriks on jahedalt sügava hääletämbriga Kim Larsen, kes meeleldi teeb nii plaatidel kui ka kontsertesinemistel koostööd teiste muusikute ja bändidega. Bändi 2005. a ilmunud neljanda albumi Sonnenheim võtsid positiivselt vastu nii fännid kui ka kriitikud, nimetades bändi üheks olulisemaks oma žanris. Album arendab edasi germaani paganluse teemasid, mille näiteks on ka nimilugu "Nighttime in Sonnenheim", ning toob sisse ekstravertsema ja teemadelt militaarsema lähenemise, keskendudes märksa vähem romantilistele armastuslauludele, mis oli seni olnud bändi üheks tunnusjooneks.
Videod:

:Of the Wand and the Moon: - I Crave For You (Featuring Matt Howden)



SOLBLOT (Rootsi) /experimental folk/
Solbloti muusika põhineb Põhja-Euroopa folgi traditsioonidel, mida on vürtsitatud mõningaste eksperimentaalsete elementidega. Instrumentidest kasutavad nad akustilist kitarri, akordionit, erinevaid löökriistu ja ka teisi akustilisi pille. Suured sõbrad :Of The Wand And The Moon: muusikutega, kellega sageli jagavad lava ja kontserditel bändiliikmeid, olles ühiselt mingil periodil esinenud ka nime Månblot all. Meeldejääv oli Solbloti ülesastumine 2009. a Wave Gotik Treffenil Leipzigis, kus nad esinesid sumedal varasuvisel õhtul paganakülas. Mõnusat etteastet on oodata ka Rakvere kontserdil, kus Solblotiga astub koos lavale ka :Of The Wand And The Moon:´i liikmeid.
Videod:


Darkland Fire on Rakvere PÖFFi kinematograafilise muusika eriprogramm ja filmihuvilistel on võimalus mõlemal festivalipäeval eelnevalt osa saada ka Rakvere PÖFFi filmiprogrammist. Rakvere PÖFFi kohta on täpsem info saadaval alates novembri keskpaigast.



Piletid:

kuni 21.10.2010 kahe õhtu pääse Piletilevi müügikohtades ja inetrnetis piletilevi.ee või
e-pilet pangaülekandega 285 EEK / 18,2 EUR
22.10 – 9.12.2010 kahe õhtu pääse Piletilevi müügikohtades ja inetrnetis piletilevi.ee või
e-pilet pangaülekandega 395 EEK / 25,3 EUR
10.12.2010 kahe õhtu pääse Piletilevi müügikohtades ja inetrnetis piletilevi.ee 500 EEK / 32 EUR
e-pileti ostmiseks täpsema info saamiseks saada meil darklandfire@gmail.com

Festivali ajal ja ukselt 2 õhtu pilet 500 EEK / 32 EUR ja ühe õhtu pilet 300 EEK / 20 EUR

No comments: