Saturday, November 20, 2010

Look Around You - 1. season

Look Around You - 1. season - Tim Kirkby, Robert Popper, Peter Serafinowicz 2002

Britcom´i väike pärl. Kümneminutilised telekooli õppevideod mis pärit justkui kaheksakümnendate esimesest aastast ning peaksid igas episoodis õpilast valgustama erinevate keemiliste elementide, nähtuste ning füsioloogiliste objektide olemusest, kuid jutt on kõige ehedamas libadokumentaali stiilis täielik bull. Stuudios on tõsised ennastsalgavad teadlased kes erinevate tabelite ning füüsiliste katsetega seletavad televaatajale ainete omadusi, õhust haaratakse uusi termineid ja sõnu, viiakse läbi ohtralt inimkatseid ning keeratakse iga asja olemus kõvaks absurdiks. Siin ka ainus etteheide, sest nii mõnelgi korral keeratakse veits liiga absurdiks aga nagu teada, ei tohi korralik mockumentary kunagi jõuliselt üle piiri minna, vaid peab olema pigem tagasihoidlik kui liialt lööv.
Mõnusas retrohõngus tehtud telekool, paganama koomiline ning tänu klippide pikkusele, veel vaatajasõbralik. Unustada mainimast ei tohi ka vägevaid lisasid kus peale topeltpikkusega jõulueri episoodi veel ka hulluks ajavas teksti-TV stiilis meeletud infovarud. Põhimõttelselt on pikselgraafikas infot paigutatud diski lisade hulka samal määral mis sa praegusel hetkel oma kodusest TV tekstikanalist välja pigistaksid, ehk kõik need edetabelid, spordiuudised, vaatajate kirjad, interaktiivsed mängud ja saatekavad. Ainult, et puha puljuttu täis. Lahe! 4,5/5.
Kahjulikke haigusi saab suudeldes kodutut parmu ja kummitusi võib esile kutsuda laboritingimustes kasutades selleks erilist kummitusmasinat.

4 comments:

Krustok said...

Kunagi vahtisin neid youtube'ist päris jõudsalt. Nüüd peale potituse lugemis tolen jälle selle laine peal. Minusuguse teadusfänni jaoks on need ikka väga ägedad :)

opstops said...

Üks mu vaieldamatuid lemmikuid! Kahju ainult, et teine hooaeg suht nõrk oli :(

Trash said...

Teine on formaadilt igavam aga mõned naljad on ikka kordi paremini välja mängitud.

Trash said...

Aga ma pole muidugi ka lõpuni veel jõudnud, kohe kütan teise poole teisest sesoonist sisse.