Tuesday, November 02, 2010

Blades of Blood

Goo-reu-meul beo-eo-nan dal-cheo-reom - Lee Joon-Ik 2010

Üle hulga aja Korea film ja sedalaadi mis ka vaadata kõlbas. Või noh, mis ma ikka siin pirtsun, harva ju neid nüüd viimasel ajal vaatan ja enivei nopin siis vaid vaatamist väärivaid välja. Käesolev eepiline lugu rääkis momendist Korea ajaloos, ühest riigipöördekatsest ning selle tagamaadest. Film algas kui üks karm paleeintriigidele ning võimupoliitikale üles ehitatud põnevik, kuid keeras peagi kergema meelelahutuse teedele, jäädes aga sellegi poolest täiesti naudtavaks ja huviga jälgitavaks mõõgaseikluseks.
Tegelased olid küll liiga ühekülgsed, kuid mõjusid sellest hoolimata sümpatsetena ning võitlusstseenidki kenasti liikuvusse sobitatud nii, et paarkümmend minutit sealsest standardpikkusest vähem kestev seikluslik ajalooline romantiline koomiliste momentidega draamafilmi vaatamine sujus mõnusalt. Ühe tähtsa tegelasena sai näha ka korea Zatoichi´t, pmedat kuid igati kõbusat mõõgameest. Hea pulp-võtmes lavastatud ajastudraama. 3,5/5

2 comments:

paranoiadisco said...

Ma vaatasin just mingi nädalake tagasi Yu Ha viimast filmi A Frozen Flower, mis jättis ka üsna hea meki suhu. Selline ajaloofilmina maskeeritud erootiline armastulugu.

Trash said...

Ma uurin aga vaevalt vaatama hakkan. Koreast on juba küllaga. Kahjuks nii tundub. :(