Sunday, May 30, 2010

Filmiküsitlus - Valter Shelton San´ist

Esimese posu meile saanud muusikuid on nüüdseks vastanud, vaid mõned udutavad teemadel, et neil on arvuti katki või, et mul ei ole arvutit või, et ohh mis muusik nüüd mina, ma rohkem niisama mees ja seega kõlbmatu sinu küsitlusele vastama. Mõni on vast lihtsalt mu palve unustanud ja mõni mitte meili kätte saanud. Igal juhul võtan üks päev paar vaba tundi ja tuletan kõigile meelde, et ikka veel ootan vastuseid ning saadan ka mõnele uuele aadressile mis mul vahepeal on õnnestunud hankida. Filmiküsitluse sari on muutunud üllatavalt populaarseks (oma lemmikute vastustega linke on pandud FaceBook´i, Orkutisse, kodulehtedele, foorumitesse ja saadetud meiliga tuttavatele), et seda niisama pooleli jätta.
Vahepeatuse teeb kõigile tuttav ja kõigi sõber Valter kes on üks neist Tallinna undergroundrock´i tugisammastest millel pealinna kitarrimüristamine püsib. Tean, et peale mussi tegemise on mees veel ka kõva filmisõber ja kino lahkamine on meil mitmeid kordi Levika leti ääres, õues müüril istudes ja nurga taga Vene tänaval kusel käies jutuks tulnud. Seega isegi natuke nagu pettumus, et Valter viitsis vaid mõned read kirjutada, tema teadmiste juures heast filmist, oleks saanud kümneid kordi enam väärt soovitusi letti laduda.

Nimi: Valter Nõmm
Bänd: Shelton San
MySpace: Shelton San


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Üheks kindlaks favoriidiks võib pidada "Sexy Beast'i" (J. Glazer). Glazerile, kes peamiselt reklaam -ja bändivideote režissöörina tuntud, oli see esimene täispikk mängufilm. Vaheplaanid jätavadki kergelt muusikavideoliku mulje. Kuigi film ise on juba kümmekond aastat vana, on seal praegu vaadates siiski küllaga värskust. Väga hea roll Ben Kingsley poolt. Meenuvad veel: "Badlands" (T. Malick), Out of the Blue (D. Hopper), "Drugstore Cowboy" (Gus Van Sant), "Ariel" (A. Kaurismäki), "Rumble Fish" (F. Coppola)

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Sain hiljuti tuttavalt kingiks raamatu "Morvern Callar", millest on ka film vändatud. Ei meenugi, et oleks ühtegi raamatu põhjal tehtud filmi alles pärast lugemist vaadanud, pigem ikka vastupidi. Nagu sellistel puhkudel enamjaolt ikka, pakitakse lugu kinolinal mõnevõrra kokku. Meeldejääv elamus oli see siiski, kuna mõnda aega polnud üks lugu pärast lugemist nii kummitama jäänud. Filmi tegevuspaiga kadreering ning helipilt süvendasid seda elamust veel enamgi.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Neu! ja Can on viimasel ajal tihti klappides. Kauaoodatud uus Brian Jonestown Massacre'i plaat on meeldivalt kirev kompott. Viimane parim kontsertelamus oli Zahiri soojenusgig enne Mono.

Tänan Valter!
Kaadrid filmist Rumble Fish.

No comments: