Sunday, November 29, 2009

Kordaläinud lõbureis!

Seekordne ostu ja joomareis naaberriigi pealinna oli perfektne. Seda suuresti tänu plaanist kinni pidamisele, ehk kuigi ma iga kord otsustan osta raamatuid ja olla DVD-de suhtes väga selekteeriv, siis kisub aga alati vastupidi olema. Seekord aga läks täpselt nii nagu soovisin, raamatud tassisin kahe kotiga ja diskid võtsid vaid veerandi seljakoti mahust.

Raamatutest ostsin Matti Yrjäna Joensuu Harjunpää lugude uustrüki teosed Heimolaiset, Pyromaani, Poliisin poika, Rakkauden nälkä, Ahdistelija, Pahan pappi, Kapteeni Karhu ja Kiusantekijät. Paar tükki on mul siiani vanas tiraažis olemas ning mõned eestikeelsete tõlgetena, kuid uue trüki kujundus on lihtsalt nii kena, et mu raamaturiiul röökis nende järele. Oma lemmikkirjaniku teoste kogum täienes samuti, leidsin Antti Tuuri raamatud Suuri asejuna Pietarista, Tenoa soutamassa ( ostsin liiga kallilt, veits kahetsen ), Kaksi näytelmää: Sotatuomari ja Setämies, Surmanpelto ja Mainos TV ajaloost rääkiva Kertomus linnusta, joka nousi lentoon. Paavo Rintala Talvisotan äänia on ikka veel rariteet ning kättesaamatu, see-eest võtsin ta varasema dokumentaalromaani, Leningradi blokaadi üleelanute mälestusi pakkuva raamatu Leningradin kohtalosinfoniaa. Lisandus ka üks jaapani krimka, ehk uus Sujata Massey kirjutatud Rei Shimura detektiivilugu nimega Yakuzan jäljillä. Eriti õnnelik olen aga Eduard Uspenski kogumiku üle kus samade kaante vahele on kogutud kõik Onu Fedja lood, kokku kuus huumoriklassikasse kuuluvat lastejutud. No teate küll, see postiljon Petškin kes tõi kuulutuse teie poisi kohta ja muud Proštokvašino lood.
DVD-dest Ken Loachi box ( Ladybird-Ladybird, Song for Carla, Fatherland ja Riff-Raff) Mika Kaurismäki uusreliiside sarja kuuluvad Valehtelija, Tigrero ja Highway Society ning sajanditaguse koloniaalseikluse, ehk Ketan Mehta ajaloofilmi The Rising: The Ballad of Mangal Pandey.
Pidu sai kõigepealt peetud Keijo ja Paajaneni korteris kus peale peremeeste olid kohal veel Tuula, Suvi, Urho, Markku, Piia-Belinda ja tema boyfriend Esa, Urho endine töökaaslane Hanna ja Keijo endine töökaaslane Aila. Kella ühe ajal liikus seltskond korteripeolt Rotterdami pubisse õllele ning sealt edasi läksin Urho, Hanna ja Markkuga Mans Streetille karaoket laulma. Kell kolm vantsisin Keijo poole ja kohale jõudes avastasin teda koos Suviga Duran Duran´i videoid vaatamas ning veini joomas. Võtsin ka veel klaasi, sõin väheke kartulisalatit ja magama. Pohmelli peaaegu ei olnudki.

Illustratsioonidena kasutasin sõber Urho Kähköneni lillemotiividega maalidesarja. Rohkem leiate Urho Kähkösen pieni taidegalleria või tema Facebook lehelt Urhon taidegalleria.

Maalid: Urho Kähkönen

8 comments:

alarlol said...

lambi kohta postitan selle palve - laena mulle ketastel multifilme. misiganes, mis pildikeelelt lapsele sobilik. sisu ei ole oluline, ta vaatab kiiremini kui suudan alla imeda ja ostmiseks ei ole küll plaane teinud. teine ohver, keda samas sooviga pommisin tegeleb pikemat aega välisriigis kunstiprojektiga ja ei saa vastu tulla mu palvele. äkki sa saad.

Trash said...

Jah, mul on mingeid lasteanimatsioone, kuid ma ei ta kus. Kui mu enda lapsed väheke suuremaks kasvavad ning telekat juba vaadata tohivad, siis otsin välja ja võin sullegi kopeerida.

alarlol said...

mahe. tänkju. vanaks sa neil käsid saada enne? mul kutt vahib õhtuti multasi. aga ta on alles 1.5 aastane. sa ei kiida heaks sellist asja?

Trash said...

No kaheselt umbes. Loe raamatut "Tardunud pilk", seal tehakse üsna hästi selgeks miks see lapse füüsisele ja närvisüsteemile kahjulik on. Pean silmas sellist pikemat filmivaatamist ilma pideva vanema poolsete seletustega. Väikseid, nii kuni kümme minutut multasid oleme meiegi vaadanud, eesti nukufilmiklassikast.

alarlol said...

aaa ei ma seletan. sest tal ei ole huvitav ilma selleta. eile vaatasime spirited away...umbes pool filmi äkki. kui ma vait jäin siis ta kaua ei viitsind passida

Trash said...

Good!

Kui Baka laagrisse tuled, oüüan sulle selleks ajaks mõned diskid kopeerida.

Anonymous said...

oled ikka eriti vinge säga,
kahju kohe, et sa veel paljuned!
Ja ära siis miskit siit kustuta,
näita pötradele ka, et sinu blogi keegi loeb!!

Trash said...

Pödrad käivad ise ka lugemas, ei ole vajadust otseselt nina alla surumas käia.