Monday, November 30, 2009

District 9

District 9 - Neill Blomkamp 2009

Mina jään nõusse selle fraktsiooniga kes väidab filmi teise poole olevat esimesest nõrgem, ehk siis actioni alla jäämise mockumentary komöödia vaimukusele. Kui 45 minutit filmi oli super mõtteterav, detailides vaimustav ning üle ootuste julgete rassismi paralleelidega, siis teine pool filmist jäi oma põmmutamises palju nõrgemaks. No eks sinna sattus ka neid huumoripärle ja originaalsusekübemaid, kuid laias laastus ei suutnud üks korralikult toimiv, kuid väheke liiga õrna soomusega mecha päästa tunnet, justkui jääks millestki pidevalt puudu. Üks fiil oli muidugi see lõpetamatuse hetk. Kuigi filmi tehes ei oleks tohtinud osa kaks kellelgi meeles mõlkuda, jäi lõpus sisse just ootus uue osa järele ning selles valguses ei saaks lõpu üle ka nuriseda, kui teist osa üritatakse otsi kokku tõmmata massiivselt müristades on loogiline, et esimeses ei lastud kogu tulevärki veel käiku. Hea ulmekomöödia, meelekommi pakutakse võrdväärselt silmakommile. 4/5

19 comments:

paranoiadisco said...

Alguse eest poleks kitsi isegi täispunkte jagama aga ma ei pea teistpoolt ka nüüd nii oluliselt palju nõrgemaks - igati tasemel mürgel oli.

Metsavana said...

Mulle ka lõpp meeldis. Sageli sa ikka lääne filmides mechat näed. Peamiselt ikka autod muutuvad robotiteks ja vastupidi.

Trash said...

Oluliselt nõrgemaks ei pea mina ka aga mingist hetkest tundus liiga üheülbalisena liikuvat. Ja see väike alien ajas ka närvi, justkui faking kohustuslik koguperefilmi junn, eriti siis kui ta lennumasinas peategelsasele pähe ronis.

Trash said...

Ja kus te faking arvustused on? Ei ole justkui näinud?

Mecha oli cool aga väheke liiga nuntsik. Kui tulnukate relvad andsid hea löögi, siis mecha ei pidanud eriti hästi kohalikule automaatrelva tulele vastu, juba mõne minutiga ütles üles. Tulnukrelva paugust oleks vist kohe varuosadeks olnud ja see tundus kahtlane loogika filmitegijate poolt.

Metsavana said...

Vaatan DVD pealt üle siis kirjutan, praegu vaatamisest juba liiga palju möödas.

Kurat see mecha jutt on õige, vaadates miskipärast ei tulnud kordagi pähe aga praegu meenutades lagunes raip kiirelt tõesti.

Kalmsten said...

minule tundus teine pool küll täieliku jaburdusena- nahhui vaja ?
Esimene pool oli tore- tulnukad olid read ja nende vahelt räägitigi.
Ei tekkinud kordagi sellist tunnet, et mingi paduvasakpoolne on pulti pääsenud...
Teine pool- eriti need relvad ja mecha ja värgid oli nii friiking nõrk, et ma ei suutnud seda ka 99 eekuse äksõnina vaadata...
Väike värdjas + tulnuka pisarsilmad ...ööööökkkkkh

adi said...

Jah, aga samas poleks 2 tundi mockumentarit ka välja vedanud.
Ilmselgelt pidi see millekski ju üle minema ning polnud see RAAMATUPIDAJA MUUTUB MECHWARRIORIKS üldsegi paha tee.

BTW. sellised pisikesed tulnukatolgused, mida kõik ühehäälselt maapõhja naevad, rebivad vist igal filmisõbral lahti Jar-Jar'i poolt tekitatud haavad.

Trash said...

Või ajas see tulnuklaps teisi ka närvi, he he!

Ma ei heida ette, et mockumentary´st mindi möllule üle, lihtsalt jäi tunne, et olek võinud siis juba rajuma käraka teha.

Kalmsten said...

või vähemalt siis 99 eekuse DVDfilmi taolise möllugi, oleks sellega ka vist(!) rahule jäänud...

Mingi twist või asi oleks võin'd lõpus olla, selle sandikopika äksõni asemel ning filmi pikkus oleks võinud vabalt ka 89 minutit olla.
Filmide kestusel ei ole ülem ja alampiire nagu eurolauludel....

Kalmsten said...

ja ma vihkan kõiki pisikesi ja naljakas-armsaid kolle, keda filmidesse sisse tuuakse, alates sellest ajast kui hakkasin MTV3-e vahendusel, igasugu saastasarju(TARZORRO!!!) ning laubaseid multikaid vaatama.
Harlekiini oli vist laubahommukuse saate nimi ning sedda juhtis mingi pedofiili mõõtu vunts, kes mingihetk ära kadus... võimalik, et jäi vahele ja pandi kinni...

adi said...

Kusjuures filmide pikkusel on küll mingid alam- ja ülempiirid, mitte küll kohustuslikud, aga "soovituslikud". Ehk siis suured kinoketid tahavad, et filmid mida mängitakse suuremates saalides pikemat aega mahuksid mingi vahemiku sisse. Mingi ilge matemaatika on seal taga, aga täpsemalt ei mäleta.

Aga põhimõtteliselt olen nõus, ma arvan et pooled filmid võiksid olla kolmandiku lühemad ning nad oleksid julgelt kolmandiku paremad

Anonymous said...

Kas lollid vaatavad filme?
Kui loll peaks olema, et filmi vaadata?
Kas lollidel on minged omad filmid?
Kas lollid filmid on lollide tehtud?
Kui lollid on lollid filmid?

Trash said...

Vastan rõõmuga:

1. Jah
2. Skaalal 1-10 sobib 1-8 väga hästi.
3. Ei, kõik filmid on lollide
4. Ei ja vastupidi
5. Vaata vastus nr. 2

alarlol said...

vaatasin eile õhtul natuke joogisena ja pilvisena seda. kaineks tõmbas. ja sirgu. ja mulle meeldis nii kõvasti, et lähen ja ostan vist plaadi täna, moepärast. jubelahe. ja teise osa lootus nagu tekkis aga samas automaatne hirm- äkki peab selles pettuma. jabur, kuidas aju ette ruttab...

Trash said...

On üldse sellest teisest osast juttu tehtud? Mul jäi lihtsalt filmi vaadates mulje, et kuidagi poolik ning peaks jatkuma.

alarlol said...

no mul oli sama tunne. ma ei ole kuskil tuhnimas käinud aga lihtsalt tervepoolne mõistus nõuab jätku. kusjuures nüüd kus ma sellest mõtlen tekib tunne, et siin oleks lahe läheneda asjale sarnaselt kui riddici filmides tehti - kahe peamise taiese vahele poogiti minimaalse käraga lisajupp, mis andis palju rõõmu. mingi mockumentari tüüpi ja tagamaid selgitab lühikas võiks olla enne, kui kinodesse tuleb uus jagu filmist. millest seal rääkida ja mis seal juhtub on muidugi nii lai teema ja pakub lahenduslikult juba nii palju võimalusi, et aju läheb keema. ootus on mul igatahes väga kõrge selle filmi tuleviku suhtes. kõige magedam oleks vist, et ei tule enam midagi. kõige parem oleks aga fanservice :D

bunsen_lamp said...

Eks see mech lagunes kiiresti juppideks kuna seal oli raamatupidajast silguroots sees. Kui oleks treenitud alien merejalaväelane, ega siis poleks enne Moskvat pidama saanud.

Trash said...

Huvitav idee. Mida tugevam sõdalane, seda parem turvis, selline sümbioos. Straight Jacket anime kasutas vist analoogset võtet. Või oli seal vist sõdalase ja tema telekineetilise kaaslase ühistöö mis mõju avaldas.

bunsen_lamp said...

Tegelt ma pidasin silmas et tüüp ei olnud väljaõpet saanud. Seal garaazhis, kus turvis oli automaatjuhtimisel või juhtis seda pisike tulnukas, oli sellel miski energiaväli ümber, mis ühtegi kuuli läbi ei lasknud.