Wednesday, November 04, 2009

Black Ceiling - Must lagi

Autumn Elegy - Sügiseleegia - Janno Põldmaa 2007
The Very Last Cigarette - Viimane sigaret - Kaspar Jancis 2007
Light In The Night - Tuled öös - Heiki Ernits 2007
Tablemat Of Baltic Sea - Läänemerelinik - Ülo Pikkov 2007
A Vegetated Director - Taimne direktor - Priit Tender 2007
I Feel A Lifelong Bullet In The Back Of My Head - Ma kuklas tunnen... - Priit Pärn, Olga Marchenko 2007
Substantia Stellaris - Mati Kütt 2007

Kogumik animeeritud luulet kus sai kuulda Heiti Talviku, Arvi Siigi, Andres Ehina, Jüri Üdi, Ilmar Laabani ja teiste loomingut. Luulet ma arvustama ei hakka, teen juttu mis pildi küljelt silma jäi. Esimesed kolm saadaksin kohe trenni tagasi, Põldma ja Ernits tundusid justkui häirituna, et neid Lottetamise kõrvalt ära kisti ning olid pealiskaudsed visandid lauale pannud, Jancis aga ei tundu siiani oma isikupära leidnud olevat. Pikkovi töös oli küll vaimukus sees, kuid selline so what? Korra mõttes kiidad lahendust, kuid peagi unustad. Tender oli küll oma õpetaja truu õpilane olnud, kuid vähemalt paistsid silma pisiasjad mis tööle sädet andsid. Pärna ja tema elukaaslase töö aga tundus teistkordsel vaatamisel ( Gabriela Ferri DVD boonuste hulgas on see animatsioon samuti ) hulga parem olevat, rütm oli väga haarav ja kui keegi viitsiks selle anima nooti panna, saaks head riff-rock´i. Mati Kütti aga lausa krooniks kuldsega, tema töös oli luule ja visuaal väga hästi koos kõlamas, tekst oli lavastaja poolt sünteesitud ja tulemus vaimustav. Luule ärkas ellu.Peaks veel mainima, et käesolevat DVD-d otsisin üsna pikalt taga ja lõpuks õnnestus osta Laseringist viimane eksemplar. Muidugi selgus kohe, et neti teel oleks saanud Raamatukoist tellida, kuid selleks ajaks olin juba läbi käinud tosin raamatu ja plaadipoodi, proovinud raamatukogudest laenata ja jälitanud asjatundjate vihje peale tulutult mõningaid müügiauke. Võib-olla on tegu juba pisikese kohaliku rariteediga, igal juhul pakendi koha pealt kaunima kodumaise DVD-ga kindlasti. Kahju vaid, et sisu välimusega tasakaalus ei olnud. 2,5/5
Luuleraamat DVD karbis.

2 comments:

omasmullis said...

Paar aastat tagasi näitas eesti kelle õpetaja meid neile aine raames, kui tegelesime luulega.
Jäänud on vaid mälestus nendest animatsioonidest. Kahjuks. Hea meelega vaataks uuesti aga tekkis sama probleem mis sulgi. Nüüd vähemalt tean kust seda leida.

Trash said...

Ega animatsioonikogumikuna ta suurt väärtust ( va 3 viimast klippi ) oma aga nagu mainisin on pakeniga tõesti vaeva nähtud ja sellist DVD-d ei häbeneks keegi riiulis hoida.