Wednesday, January 14, 2009

RocknRolla

RocknRolla - Guy Ritchie 2008

Pohmellipäevaks oli mul varutud kaks filmi - City of Ember ja RocknRolla ning mõlemad täitsid oma ülesande hea ja halva piiril kõikuva kergmeelelahutusliku nonsensina enam-vähem ausalt. Millekski enamaks oli Guy Ritchie uut filmi raske pidada, sest kui absurdikitšina mõjuv stseen kus kaks endist dessantnikku camouflage´i-kirjude trussade väel Sektor Gaza rütmis kavatsesid nugadega inimest nülgima hakata välja jätta, siis midagi muud huvitavat lavastaja ei näidanud, vaid trampis mööda vana sissetallatud rada. Peale tema Lock, Stock and Two Smoking Barrels´it on aga seda rada nii mitmed briti pulpkino jäljendajat kõndinud nii, et kõik lirtsub, on libe ning porine, jalanõud ja püksisääred saavad mustaks, võtab hingeldama ja tekitab pidevat hirmu, et võid kogu täiega maoli käia. Ebameeldiv ühesõnaga, kõnnitav aga mitte liiga tihti. 2/5
Toby Kebbell on kunn noor näitleja küll aga siinses filmis olid kõik rollid ühtmoodi mõtetud.

4 comments:

Anonymous said...

mulle üldiselt istus see pealiskaudsus millega suhtuti tegelastesse ja nende isiklikesse muredesse-rõõmudesse. ühesõnaga suhtkoht taotuslikult vallatu sõit ja punkt. ei mingit punnitamist olla midagi mida ta ei ole.

olen nõus alati pühapäevasel pohmakareisil selliseid asju vaatama.

PS. parim koht oli see freaky tants Butler'i ja raamatupidaja vahel

Trash said...

Pohmakaga olen minagi nõus neid vaatama. Seekord aga oli munast puudus, asi justkui vedel ja laialivalguv. Paar head kohta suurematsorti jandi hulgas.

Freaky tants oli täiega punnitatult noortepärane, kõik need tekstid ja liigutused ja üldse...suva. :)

Unknown said...

Aga Lock, Stock oli hea, onju? Eks?

Trash said...

Yep, mulle meeldis aga see oli vast ka üks esimese modernseid brit-pulp´i filme mida nägin.