Wednesday, January 21, 2009

The Hedge Knight


George R. R. Martin, Ben Avery, Mike S. Miller - The Hedge Knight #1-6
Devil's Due 2004

George R. R. Martin´i Song of Ice and Fire´i saaga eellugu mis asetus 100 aastat varasemasse aega kui raamatusarja esimene köide või vähemalt nii ma tagakaant lugedes mõistsin, sest endal lähem tutvus kultusteosega hetkel veel puudub. Koomiksit aga hakkasin lugema, sest pidasin stoorit lihtsalt üheks eraldiseisvaks rüütlilooks mida mõnus Fables´ite, Transmetropolitan´ide ning Scalped´i sarja vahele aukutäiteks lugeda. Ei meeldinud kohe üldse mitte. Kuulsin, et herr Ops olevat kritiseerinud graafilist stiili, kuid sellise lastekunstikooli joonistamisega olem mina juba harjunud. Mind häiris hoopis üks lõputu tühi vadistamine, sest igas pildis pidid tegelased suu lahti tegema ja seda isegi juhul kui neil midagi öelda ei olnud. Loed 100 lehekülge pläma ja lõpuks võtab keegi mõõga välja, saad killu kauaoodatud actionit ja siis lobisetakse edasi. Igav koomiks ühesõnaga, kuid ma ei väida, et jutustusena või sarja fänni jaoks asi nii oleks.

4 comments:

Anonymous said...

mnjah, no ilmselt läksid sul sarjaga mitte tuttav olemise tõttu pooled asjad mööda. See kubises igasugu lahedatest vihjetest 100 aasta pärast toimuva hakkavatele sündmustele: vähemalt üks tegelastest oli ka põhisarjas üks suhteliselt tähtis kõrvaltegelane, enamus "Rändrüütli" tegelastest olid põhisarja tegelaste vanavanaemad ja -isad, Targaryenide perekonnas peituvat hullust võis paremini mõista jne.
Põhisarjast tahab HBO muide seriaali teha. Elame-näeme. Põhisari oli vähemalt minu jaoks, aga ka Hargla, Opsi ja veel mõnede jaoks veel paar aastat tagasi maailma parim fantasy.

L.

opstops said...

Songs of Ice and Fire on siiamaani mu üks kindlaid fantasy lemmikuid. Kõik on seal kenasti paigas - tegevustik on äärmiselt tihe ja põnev ning ka Martini lahendus näidata iga peatüki tegevust läbi erinevate tegelaste on ka äärmiselt värske ja garanteerib, et oled kogu aeg põnevil.

Lauri, mis uusi fantasy asju sa praegu fännad?

Anonymous said...

oh, chiizus, umbes eelmisest aastast olen jõudumööda fantasy uue lainega end kurssi viind. Joe Abercrombie, Scott Lynch, Brandon Sanderson, Patrick Rothfuss (mööndustega) ülikõvad kõik.

Scott Lynchi "The Gentlemen Bastards" - sari kohe väga mokkamööda, Abercrombie "The First Law" triloogia kohe teine ja Brandon Sandersoni "Mistborn" triloogia vist kolmas, kui siin top 3 nimetada.

L.

Ulmeguru said...

Martin meeldib mulle väga... tema fantasyseebiga ma end veel ei pinguta... et las taat kirjutab selle enne lõpuni... aga vaat koomiksi jätsin kohe ostmata... tegin lahti ja panin kähku kinni ja poeriiulile tagasi... põhjuseks väga kole ja abitu joonistamislaad...