Tuesday, January 27, 2009

Fables : Arabian Nights (and Days)

Bill Willingham, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Jim Fern, Jimmy Palmiotti, Andrew Pepoy - Fables #42–47 : The Ballad of Rodney and June, Arabian Nights (and Days)
Vertigo 2006

Seitsmenda kogumikuga tuli järsku mõtteisse sarnasus teleseriaaliga, väheke läheb põhilugu edasi ja samas pakutakse ka iga raamatuga algav ning lõppev sisutegevus. Loed läbi kõik ilmunud Fables´id ja oled justkui hooaja head fantasy-seiklust saanud. Koomiksis aga on muidugi ka substoorid, igas kogumikus üks või isegi kaks ja seda ei saaks kuidagi seriaaliga võrrelda, no vähemalt mina pole küll kuulnud-näinud, et mõnes sarjas 15 minutit on ühtede tegelastega iseseisev lühifilm ja siis läheb taas 40 minutit põhiliini edasi. Seekord oli põhijutt keskmisel tasemel hea, kõrvallugu "The Ballad of Rodney and June" sisaldas aga üht andestamatud loogikaviga. No kus oli küll kirjutaja aru?

8 comments:

Anonymous said...

Mis loogikaviga oli?

L.

Trash said...

Mingi suvaline kolmanda maailma garnisoniülem ( Rodney pomo ) teadis papa Gepetto tegelikku rolli impeeriumi valitsemisel, samas aga Homelandi koomiksis oli asi väga hush-hush, isegi lähimad õukondlased ei teadnud seda.

Anonymous said...

Ma seda ei mäletanud, aga eks lugemisest ole ka aega möödas juba. Arvasin, et miski teema seoses Rodney ja June'i transformeerumisega puust nukkudest inimesteks ja seoses keppimisega.

L.

Anonymous said...

He he, seoses sellega meenus, kuidas kõige esimeses köites, ballil Fablesite maja penthouses, kui Hunt "mõrva" paljastama hakkas, Pinoccio istus seal hapu näoga ja siis kui küsiti, et mis viga, siis halas, et tahaks kangesti keppida, aga haldjas muutis ta sõna otseses mõttes poisikeseks, nii et munad pole isegi kõhukoopast alla langenud, mis keppimisest siin ikka rääkida...
Niisama tuli meelde.

L.

Trash said...

Ma mõtlesin alul The Ballad of Rodney and June´i alguses, et on ka anektootlik lugu sellest kuidas papa Carlolt puust pulka paluma hakatakse, kuid näe, läks hoopis spioonikaks kätte.

Trash said...

Hüppan siis täna läbi, kihu on juba sarjaga edasi minna.

Anonymous said...

tule jah õhtupoole
Rodney und June'ga kohtud sa veelgi muide.

L.

Trash said...

Arvata võib, muidu poleks ju mõtet old otsa lahti teha.