Monday, January 07, 2008

Disney The Lion King kopeeris häbitult Jungle Emperor´i animeseriaali


Eleanor Byrne´i ja Martin McQuillan´i lugemistvääriv ja hariv raamat "Disney rekonstruktsioon" süüvis küll väga täpselt kassat teinud animatsiooni The Lion King´i pinna all peituvatesse sõnumitesse, kuid kui mälu mind nüüd alt ei vea, siis plagiaati ei mainitud. Suurem osa filmist, kaasaarvatud tegelased, kõrvaltegelased, lugu ja stseenid on aga üks ühele jaapani kuuekümnendate aastate Eiichi Yamamoto poolt lavastatud animatsiooniseriaaliga Janguru taitei. Isegi nimed on sarnased, Yamamoto Kimbast on saanud Disney Simba. Alljärgnevad screenid ( kahjuks küll pisikesed ) ja reklaamposterid on võrdluseks toodud.

9 comments:

Anonymous said...

Omajagu sarnasusi on ka Dark City ja Matrixi vahel.

Lauri said...

Matrix on puhtalt maha viksitud Grant Morrisoni koomiksist The Invisibles, kusjuures vennad Wachovskid ise tunnistavad ka seda. Kusjuures Grant Morrison polnudki eriti kuri ja ei kukkund lärmama ja autoriõigusi nõudma, vaid oli õnnelik, et sõnum levib.
Kusjuures The Invisibles toetub omakorda veelgi vanematele asjadele, Robert Anton Wilsoni "The Illuminati" triloogiale vist. Eestis uurib asja sügavuti ja on paadunud adikt ja kõva spetsialist samas mitmete hevibändide vokalist Mart K.

Trash said...

Tänks paawo lingi eest, päris lahe !

Matrix´i teema on muidugi teada kõigile "salateadusi" tundvaile ja pühendatuile vendadele.

Lauri said...

"Salateadused" ja Matrixi teema kattuvad õige vähe. Tähtsam on illusioon meie toredast maailmast, mille taga varitsevad hoopis teised, tihtilugu kosmilised või dimensioonidevahelised kurjad jõud.

Trash said...

Reptiilid, ikka ja alati need reptiilid!

Soprano said...

Ma pole kunagi Lion Kingi näinud. hehe

Trash said...

Mina ka. Meil hinnatakse pereväärtusi ja Diney on keelatud.

Anonymous said...

Ma pole Dark City't nii ammu näinud, et selle peale ma ei tulnudki... Ma pigeb teadsin seda GITSi võrdlust.

Trash said...

Tänks lingi eest higgins. huvitav aga seekord tundus palju meelevaldsem paraleel kui dark city´ga oli.